TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Viața și minunile Preacuvioasei Parascheva povestită tinerilor MP-VAN-VIMPPP-15-N-001
Viața și minunile Preacuvioasei Parascheva povestită tinerilor
Vezi
galerie

Viața și minunile Preacuvioasei Parascheva povestită tinerilor

de Prof. Vasile Nechita

Id: #241501

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Despre Cuvioasa Parascheva, cei care, de-a lungul timpului, i-au scris viaţa au reţinut printre altele faptul că, la vârsta de zece ani, aflându-se într-o bi­serică închinată Maicii Domnului, a auzit citindu-se la slujbă următorul cuvânt din Evanghelia de la Marcu:

„Ori­ci­ne vo­ieş­te să vină după Mine să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să-Mi urmeze Mie.”

 

Pentru ea, crucea a însemnat a renunţa la bunurile acestei lumi şi a mângâia cât mai mulţi semeni apăsaţi de nevoi, după cuvântul Sfântului Marcu Ascetul care zice: „Crucea este toată virtutea şi fapta bună.”

Întâi, copilă fiind, îşi împărţea hainele săracilor, în ciuda tuturor mustrărilor pe care i le făceau părinţii. Apoi, rămânând moştenitoare, împreună cu fratele ei, a unei însemnate averi părinteşti, a împărţit săracilor partea sa şi s-a retras în pustie. Mutându-se la urmă în cealaltă viaţă, n-a încetat a revărsa peste sufletele rugătoare mulţimea îndurărilor sale prin minunile şi semnele arătate celor care cu credinţă i-au cinstit şi îi cinstesc moaştele. Dovadă – şirul nesfârşit al credincioşilor de pretutindeni ce se perindă neîncetat, dar mai ales cu prilejul prăznuirii sale, în Catedrala Mitropolitană din Iaşi care le adăposteşte de peste 350 de ani.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Prof. Vasile Nechita

Data apariției: octombrie 2015

ISBN: 978-606-8653-53-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 160

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Meteor Press

Teme: creștinism