TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Sfântul Petru, personalitate marcantă a Noului Testament MP-SEC-SPPMAN-16-N-001
Sfântul Petru, personalitate marcantă a Noului Testament
Vezi
galerie

Sfântul Petru, personalitate marcantă a Noului Testament

de Settimio Cipriani

Id: #246173

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Sfântul Petru, personaj central al Noului Testament, prinț al Apostolilor, cum a mai fost numit, reprezintã piatra fundamentală pe care Iisus i-a zidit Biserica Sa.

El, Simon, umilul pescar, căruia Hristos îi va schimba, încă de la prima întâlnire, numele în Petru, va fi, după cum ni-l prezintă Evangheliile, cel mai întreprinzător din grupul celor doisprezece, ocupând o poziție dominantă, ca reprezentant și interpret al acestora, și primul căruia i S-a arătat Iisus înviat.

El este animatorul și conducătorul Bisericii primare din Ierusalim, pentru a se dedica ulterior activității de misionar mai întâi printre iudei, apoi printre păgâni, impunându-și autoritatea și prestigiul în determinarea orientărilor pastorale și teologice.

Cu momentele sale de generozitate și încredere, dar și cu nesiguranțele și chiar trădările sale, el rămâne cel mai apropiat fiecăruia dintre noi.

 Mereu iubit de Iisus, Care îi va conferi un rol deosebit, instituindu-l „păstorul turmei” Sale, Petru va face suprema dovadă a credinței prin martiriul suferit la Roma, sub Nero.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Settimio Cipriani

Data apariției: octombrie 2016

ISBN: 978-606-910-002-8

Copertă: Paperback

Număr pagini: 192

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Meteor Press

Teme: încredere