TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Isaac Sirianul DE-SAC-ISASIM-12-N-001
Isaac Sirianul
Vezi
galerie

Isaac Sirianul

de Sabino Chialà

Id: #236506

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Asceza singuratică şi mila fără sfârşit
 

Descriere produs

Sfântul Isaac Sir(ian)ul este unul din cei mai îndrăgiți autori duhovnicești din toate timpurile. Scrierile sale traduse în greacă în jurul anului 800 au exercitat o imensă influență asupra spiritualității monahale atât din Răsăritul ortodox, dar și din Occidentul latin. În ultimele decenii au fost descoperite și publicate o serie de scrieri inedite care au înnoit și precizat cunoașterea unei gândiri duhovnicești unice, în care asceza isihastului singuratic se deschide prin rugăciune și contemplare spre experiența iubirii și milei fără de sfârșit ale lui Dumnezeu.

 

Volumul de față oferă cititorului interesat prima și unica până acum monografie de ansamblu asupra uimitoarei, dar și enigmaticei figuri a sfântului Isaac, precum și asupra complexei geneze a operei sale și a multiplelor sale influențe. O primă parte prezintă mediul istoric al Bisericii siro-orientale mesopotamiene din secolul VII și monahismul ei înfloritor, urmată de o sinteză a tuturor informațiilor despre viața și scrierile sfântului Isaac. Partea a treia, centrală, oferă o analiză a marilor teme ale gândirii duhovnicești isaachiene: asceză, smerenie, rugăciune, milă, creație și eshatologie. Ultimele două părți schițează tabloul influențelor și posterității, și oferă un inventar al multiplelor traduceri și versiuni.

 

Monah la Bose, siriacist și orientalist, Sabino Chialà are în pregătire ediția critică a Părții întâi în originalul siriac, și este unul din cei mai importanți specialiști actuali în opera și gândirea sfântului Isaac.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Sabino Chialà

Traducător: Ioan I. Ică Jr., Maria-Cornelia Ică jr.

Data apariției: 2012

ISBN: 978-973-7859-83-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 518

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Deisis

Teme: ortodoxism

Ioan I. Ică Jr.
Ioan I. Ică Jr.
Traducător

Diacon Ioan I. Ică Jr. N. 15 aug. 1960, în Sibiu, fiul lui lcă loan sen. Studi...

vezi autor