TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Comuniunea pustiei şi singurătatea oraşelor

Monahul Moise Aghioritul
Singuratatea este neputinta comunicarii reale, imposibilitatea de a crea si de a realiza o relatie, o legatura cu ceilalti. Civilizatia contemporana...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-136-226-7
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Comuniunea pustiei şi singurătatea oraşelor

MAI MULTE DESPRE CARTE

Singuratatea este neputinta comunicarii reale, imposibilitatea de a crea si de a realiza o relatie, o legatura cu ceilalti. Civilizatia contemporana si structurile comunitatii de astazi conduc la înstrainare sociala, la o politica de izolare, la însingurare personala. Astfel, de timpuriu omul începe sa fie stapânit de sentimentul împovarator al neputintei si al lâncezelii, sa‑si piarda sensul vietii si întelesul ei, sa vietuiasca fara idealuri si reguli, sa banuiasca si sa se îndoiasca continuu. 
Convorbirile din aceasta carte nadajduim ca au ceva de transmis omului contemporan care cauta o cale de iesire din închisoarea propriului eu, din legatura patimilor, din baltile cu ape amare ale oraselor, din singuratatea necrutatoare, din labirintul gândurilor, din discordia continua, din nelinistea pricinuita de tacerea lui Dumnezeu…. 
Poate cuvântul tainic al pustiei si al sfintilor ei sa dea raspuns celor care au dispozitia potrivita, care doresc ceva mai mult decât autosuficienta primejdioasa a unui mers la biserica în zi de duminica devenit regula si a obisnuitei milostenii facute celor care cer. Autocunoasterea si cunoasterea semenilor duc la cunoasterea de Dumnezeu. Rugaciunea si nevointa se întâlnesc în aceasta. Uciderea patimilor este indispensabila, întrucât curateste sufletul si‑l împodobeste cu virtuti, ca sa devina primitor al darurilor si vederilor dumnezeiesti. 

Autor: Monahul Moise Aghioritul
Traducător: Victor Manolache
Data apariției: 2011
Editura: Sophia
Pagini: 160
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
asceză, sfinţenie, cotidian

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus