TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Dincolo de scor. Despre emoţia din spatele tabelei

Cristian Geambaşu
Colecții/Serii: Ego. Publicistică
Cristian Geambasu este unul dintre cei mai importanti editorialisti ai celui mai vindut ziar de sport din Romania, Gazeta Sporturilor. Cristian...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-0686-3
Dimensiuni: 12x18,5 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Cristian Geambasu este unul dintre cei mai importanti editorialisti ai celui mai vindut ziar de sport din Romania, Gazeta Sporturilor.
Cristian Geambasu este laureat al premiului Editorialistul anului la Gala premiilor „Ioan Chirila”, editia a III-a, 2007.

Volumul include texte publicate de Cristian Geambasu in perioada 2003-2007 in Gazeta Sporturilor, fiind vorba despre articole aparute intr-o majoritate covirsitoare in pagina de opinii a cotidianului. Precizarea este necesara, fiindca profilul materialelor in discutie este in mod evident unul de analiza sentimentala si nu de radiografiere aritmetic-contabila a evenimentului sportiv.

Cuprins extins:
Nadia si Colosul din Rodos
Martina e tot cool
Cheta pentru Mutu
Virusul Pipera
Ideologul Mircea Lucescu
Inaltimea sa
fotbalistul
The Sunday Banel
Na
na de la UEFA!
Touchdown Liverpool!
Gimnaste cu greutate
Mitica parlamentaru’
Pe blogul lui George Copos
Draga Microbistule
Autor: Cristian Geambaşu
Prefaţator: Cătălin Tolontan
Data apariției: 2007
Editura: Polirom
Pagini: 280
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
publicistică, presă sportivă, jurnalist, editorialist, sportivi, gazeta sportului, contemporan
 • Cătălin Tolontan
  Prefaţator
  Cristian Geambaşu Cristian Geambaşu - Autor
  Cristian Geambaşu (n. 1960, Buzau) a intrat in presa in 1990, la Gazeta Sporturilor, unde activeaza pina in 1991, cind se infiinteaza cotidianul sportiv Sportul Romanesc. Scrie cronici, reportaje, interviuri si editoriale. Din 1997 pina in 2003 lucreaza ca...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Cristian Geambaşu
  Autor
  Cătălin Tolontan Cătălin Tolontan - Prefaţator
  Cătălin Tolontan este unul din cei mai cunoscuţi jurnalişti români de sport, redactor-şef şi director general al Gazetei Sporturilor şi autor al unui blog de fotbal şi media. a intrat în presă în 1990, la ziarul studenţesc al...
  AFLĂ MAI MULTE

Opinii Editoriale

13-19 octombrie 2007, Suplimentul de cultură - Alex Savitescu
"Cristian Geambasu m-a fascinat intotdeauna, pentru ca are vocatia atit de rara a omului de reportaj. A celui care vede strimbul si nefirescul chiar si-n linistea unui simplu drum prafuit. Nu stiu cit de adevarat o fi, doar autorul poate sa-mi confirme presupozitia, Cristian Geambasu pare a fi un vechi cititor de reportaje si de presa frantuzeasca."
Cristian GEAMBASU in interviu cu Anca BARABOI si George ONOFREI, 13-19 octombrie 2007, in Suplimentul de culturaPina la urma, desi noi avem astazi acces la internet, lucram cu laptop-urile, avem carduri sau mai stiu eu ce, tot talentul si priceperea sint determinante in aceasta meserie. Daca inainte, in afara de Ioan Chirila, Ovidiu Ioanitoaia, Vladimir Olaru si inca unul sau doi ziaristi, nu prea mai aveai pe cine sa contezi, astazi cred ca lucrurile stau altfel.
Cristian Geambaşu
"In cele aproximativ 250 de pagini ale cartii, apar figuri de eroi si antieroi, de mari campioni si peseudocampioni, de oameni care au stimulat progresul si de indivizi care s-au straduit sa-l stopeze. Editorialele selectate, al caror gen literar variaza de la eseu la scrisoare si de la interviu la teatru (foarte) scurt, sint unite asadar de semnificatia evenimentului, putind fi citite facind abstractie de ordinea cronologica a aparitiei. Am tinut seama totusi de faptul ca un articol, fie el si de opinie, dintr-un cotidian sportiv are un grad inalt de perisabilitate si am selectat materiale despre care imi place sa cred ca nu sint atinse de aceasta nemiloasa boala.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus