TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Opere IV. Dumnezeu se uită la noi cu binoclul 978-973-46-3235-0
Opere IV. Dumnezeu se uită la noi cu binoclul
Vezi
galerie

Opere IV. Dumnezeu se uită la noi cu binoclul

de Emil Brumaru

Titlu apărut în colecția OPERE. Emil Brumaru la Polirom

Id: #235087

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Volumul reunește texte apărute în Suplimentul de cultură și în România literară, la care Emil Brumaru a avut de-a lungul timpului rubrici permanente, precum și un jurnal inedit, din perioada în care autorul a locuit la Dolhasca. Eseurile, corespondențele, prozele și jurnalul, toate reflectă extraordinarul talent literar al scriitorului. Prin stilul direct, inconfundabil, dar foarte sensibil, Emil Brumaru dă dovadă de multă măiestrie și în proză, iar Dumnezeu se uită la noi cu binoclul, care încheie seria de opere, este o carte ce nu trebuie să lipsească din nici o bibliotecă.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Emil Brumaru

Prefaţator: Ioana Pârvulescu

Data apariției: iunie 2014

ISBN: 978-973-46-3235-0

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 544

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

 

Opinii editoriale

„Publicistica lui Emil Brumaru, strînsă în acest volum, nu este decît una dintre multele măști ale poeziei lui, este poezie undercover, indiferent de tema aleasă, iar gazetarul este, la rîndul lui, poet sub acoperire. În pagina de revistă, semnatarul articolelor trăiește într-un univers plin de personaje pitorești, de prieteni trainici, iar dacă aceștia sînt din viața reală sau din cărți, dacă îi cunoaște personal sau din auzite sînt lucruri secundare. Oricît de diferite ar fi, articolele lui Emil Brumaru au măcar două caracteristici comune, esențiale: intimitatea și nevoia de interlocutor. Intimitate înseamnă aici confesiune, reverie, amintire, atingere a cîte unei mîini livrești, întinse de dincolo de coperta cărții. Intimitate înseamnă scrisoare mai mult sau mai puțin mascată – ce spațiu mai intim poate exista decît un plic plin de cuvinte?”

Ioana Pârvulescu

„Undeva între Leonid Dimov și Șerban Foarta, Emil Brumaru e un jongleur și un performer al versificației. Pe de altă parte și în prelungita consonanță cu aceia, el aplică acest mecanism retoric asupra unei materii care, în loc să fie «lirică», vagă, abstractă, e concret-descriptivă și bogat-epică, plină de materialitate obiectuală și populată de personaje «ca de proză», prinse în «acțiuni» fanteziste, amuzante, cuceritoare. Manierismul formal se dovedește un paravan pentru relansarea poeziei ca structură mixtă, lirică, dar și – obligatoriu! – narativă, aptă să construiască pe spații mai largi, refuzînd să se mai consume în fracțiunea de secundă a sugestiei, a sensului inexprimabil, care lucește scurt și dezamăgitor.”

Ion Bogdan Lefter
Emil Brumaru
Emil Brumaru
Autor

Emil Brumaru unul dintre cei mai importanţi poeţi români contemporani, s-a născu...

vezi autor
Ioana Pârvulescu
Ioana Pârvulescu
Prefaţator

Ioana Pârvulescu predă literatură română modernă la Facultatea de Litere din Buc...

vezi autor