TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cum supraviețuiește monarhia într-o republică? CV-ALM-CSMNRR-15-N-001
Vezi
galerie

Cum supraviețuiește monarhia într-o republică?

de Alexandru Muraru

Titlu apărut în colecția Cărţi Regale la Curtea Veche

Id: #233473

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Regele Mihai, românii și Regalitatea după 1989
 

Descriere produs

România liberală și democratică, conectată la marile procese euroatlantice, presupune și o cercetare insistentă a motivelor și episoadelor recente sau îndepărtate din istoria ­noastră. Cum supraviețuiește monarhia într-o republică? Regele Mihai, românii și regalitatea după 1989 poate fi un instrument valabil pentru analiza unor răspunsuri la mari întrebări care au însoțit tranziția românească, atât de îndelungată și apăsătoare.


Astăzi, acest volum îi lasă cititorului prilejul de a observa, evalua și decide dacă și cum, eventual, interogația din titlu merge mai departe. Cât de departe și până unde.“ – Alexandru Muraru

 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Alexandru Muraru

Prefaţator: Emil Hurezeanu

Data apariției: mai 2015

ISBN: 978-606-588-815-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 384

Limbă: Română

Dimensiuni: 15x21 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Curtea Veche

Teme: curiozitate, societate, Monarhie

 

Opinii editoriale

Democraţia nu înseamnă alegeri pe care oricine le poate numi libere dacă deţine autoritatea, nici permisiunea de-a scrie în presă orice pentru a se putea afirma că există libertatea cuvântului. Democraţie înseamnă măsură în toate și înţelegere pentru toţi. Democraţia nu se dovedește prin vorbe, ci prin fapte. De aceea, ea nu poate renaște din minciună sau jumătăţi de adevăruri.

MS Regele Mihai al României

Citind cartea profesorului de științe politice Alexandru Muraru, recompunem cu precizie și plasticitatea excelent calibrată a cronicarului tabloul ultimilor 25 de ani. Tabloul dialogului intens și tensionat al României oficiale, emoțional și idealist al celeilalte Românii cu Regalitatea, Regele, Regina, Prințesa și Prinţul. E ca în vechiul basm românesc, cu aceleași personaje bune și rele, într-o confruntare nesfârșită, la capătul căreia, chiar dacă știm cine trebuie să câștige, mulți dintre noi nu mai ajung. Fie și pentru că au adormit. Somnolenţa soluțiilor salvatoare pentru statul român va fi serios zgâlţâită, urnită și poate chiar învinsă tocmai de către această carte, prin amintirile neșterse, reflecția cuvenită și întrebările noului timp.“

Emil Hurezeanu
Alexandru Muraru
Alexandru Muraru
Autor

Alexandru Muraru este politolog şi istoric, cercetător ştiinţific III în cadrul...

vezi autor
Emil Hurezeanu
Emil Hurezeanu
Prefaţator

Emil Hurezeanu (n. 26 august 1955, Sibiu) este un scriitor şi publicist român, u...

vezi autor