TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Între veghe şi vis. Fragmente romantice

Novalis
"Novalis poseda virtutea luciditatii, acea limpezime si prezenta de spirit care insotesc, imblanzesc si insenineaza cu ritmul lor, ca o muzica...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-50-1898-6
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

Între veghe şi vis. Fragmente romantice

MAI MULTE DESPRE CARTE

"Novalis poseda virtutea luciditatii, acea limpezime si prezenta de spirit care insotesc, imblanzesc si insenineaza cu ritmul lor, ca o muzica prelungita, toate faptele [...] Ii era imposibil sa ramana la suprafata vreunui fenomen; ca un corp eteric, spiritul sau patrundea pretutindeni in miezul lucrurilor. Era astfel filozof, in mod continuu, in fiece clipa, cu toata energia si in aceeasi masura in care era si om." (Ricarda Huch, 1899)

"Rareori nevoia vitala de a integra totul, de a crede in coexistenta a tot ce exista si intr-un viitor in care orice separatie va lua sfarsit printr-o reintoarcere la armonia absoluta, rareori aceasta fundamentala nazuinta spre unitate a fost atit de inradacinata intr-o fiinta omeneasca. Intreg Novalis, cu infinita suplete a observatiilor sale, vastitatea informatiei, varietatea gandirii sale ni se lamureste prin aceasta nevoie si isi afla aici punctul de convergenta a multiplilelor sale cai." (Albert Beguin, 1939)

"Scriitor, savant si filozof, Novalis nu e doar poetul 'florii albastre' pe care l-a retinut traditia. El ne-a lasat o importanta opera teoretica fragmentara care isi afla locul alaturi de Reflectiile lui Pascal si Fragmentele postume ale lui Nietzsche.[...] Reluand pe cont propriu traditia seculara a magiei si a armoniei universale, Novalis inventeaza in egala masura, scurtcircuitand gandirea dialectica, cateva forme si probleme ale modernitatii: scriitura fragmentului, medicina filozofica, fiziologia artei. Poet si ganditor, la intretaiere de drumuri, el ramane figura cea mai eminenta pe care ne-a lasat-o utopia romantica a transmutatiei artistice a realului." (Olivier Schefer, 2005)

Autor: Novalis
Traducător: Viorica Nişcov
Data apariției: 2008
Editura: Humanitas
Pagini: 500
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
eseistică, epoca romantismului german, filosofie
  • Viorica Nişcov - Traducător
    Studii de filologie la Universitatea Bucuresti. Din 1962, cercetator stiintific la Institutul de istorie si teorie literara „G. Calinescu“. Intre 1970 si 1971, bursier al Fundatiei Alexander von Humboldt. Domenii de cercetare: literatura germana, literatura comparata (relatii romano-germane), folcloristica. Volume in colaborare: Aspekte der Volksprosaforschungen in Rumanien, Bucuresti, 1969 Izvoare folclorice si creatie originala,...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor