TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Mihai Sora. O filosofie a bucuriei şi a speranţei

Leonid Dragomir
Colecții/Serii: Hors Collection
Mihai Sora. O filosofie a bucuriei si a sperantei constituie nu doar o expunere de ansamblu ci si o sistematizare a gindirii...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-23-2877-4
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Mihai Sora. O filosofie a bucuriei si a sperantei constituie nu doar o expunere de ansamblu ci si o sistematizare a gindirii filosofice a lui Mihai Sora, gindire sinuoasa si imprevizibila, cum insusi filosoful o caracterizeaza.

Leonid Dragomir nu-si propune o interpretare a doctrinei filosofului, ci o reconstructie a problematicii principalelor sale carti de filosofie, tratate in ordine cronologica. Accentul exegezei cade pe latura crestina – personalismul crestin –, ocultata din cauza contextului in care au fost scrise si concepute cartile sale, publicate in tara, pina in 1990. Autorul abordeaza „din interior“ volumele: Despre dialogul interior, Sarea pamintuluiA fi, a face, a aveaEu & tu & el & ea… sau dialogul generalizatClipa si timpul. Pe linga acestea, analizeaza eseurile si interviurile aparute in Firul ierbii, continuind cu dialoguri punctuale referitoare la opera sa filosofica si la proiectele prezente si viitoare.Intre acestea, cel mai important proiect consta in traducerea si editarea operei lui Benjamin Fondane.

Volumul reuseste sa creeze o imagine de ansamblu asupra originalitatii operei si a personalitatii filosofului roman, demonstrind ca Mihai Sora cultiva, prin insasi vitalitatea sa creatoare, o filosofie a bucuriei si a sperantei.

Data apariției: 2009
Pagini: 184
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
studiu, monografie, eseu, mihai sora, filosof, exegeză, personalism creştin
  • Leonid Dragomir - Autor
    Leonid Dragomir este doctor in filosofie al Facultatii de Filosofie – Universitatea Bucuresti, cu o teza despre Nietzsche si Freud, sub conducerea profesorului universitar Ion Ianosi. In anul 2001, il cunoaste personal pe filosoful Mihai Sora. Impreuna, realizeaza o carte de convorbiri, Despre toate si ceva in plus, aparuta in anul 2005. In ultimii ani, se dedica studierii si sistematizarii gindirii filosofice a lui Mihai Sora, asa cum reiese aceasta din...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Mihai Sora
"Doar omul este pus in pozitia de a cauta solutii, de a trebui mereu sa opteze intre „da” si „nu”. Aceasta continua oscilare, aceasta deliberare, prealabila oricarei decizii umane, este ceea ce numesc dialog interior. El nu se desfasoara la modul explicit, ba, in majoritatea cazurilor, nici macar verbal, pentru ca ar cere mai mult timp decit timpul care‑ti este lasat pentru o hotarire.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus