TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Amurgul iubirii. De la iubirea-pasiune la comunicarea corporală ID-AUC-AIDLIL-19-N-001
Amurgul iubirii. De la iubirea-pasiune la comunicarea corporală
Vezi
galerie

Amurgul iubirii. De la iubirea-pasiune la comunicarea corporală

de Aurel Codoban

Titlu apărut în colecția Balkon la Idea Design

Id: #235705

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În cadrele unei filozofii occidentale a dorinței, iubirea nu apare nici ca simplă afectivitate și nici ca simplu epifenomen al sexualității. În definitiv, ce este iubirea? Este ea propriul meu sentiment, sentimentul celuilalt, necesara relație dintre ele? În ce măsură pot fi sigur chiar de sentimentul meu? Ce este operațional definitoriu? Răspunsul la toate aceste întrebări este mereu interpretabil, este o chestiune de hermeneutică.

Fenomenologia iubirii devine foarte vastă: de la iubirea romantică până la filmele pornografice, de la puritatea iubirii adolescentine, până la nevrozele erotice ale psihanalizei și psihiatriei, de la mistică la magie erotică. Cu o singură condiție: în măsura în care este purtătoarea „dorinței metafizice”.

Întrebările-problemă „de ce ne îndrăgostim? de ce perseverăm în a ne îndrăgosti, în pofida experiențelor noastre dezastruoase sau decepționante? de ce credem că iubirea va ține veșnic? de ce ne certăm dacă ne iubim? ce și câtă legătură are iubirea cu sexualitatea?” capătă sens filozofic de îndată ce descoperim în ele prezența semnificativă a „dorinței metafizice”.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Aurel Codoban

Data apariției: august 2019

ISBN: 978-606-8265-66-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 128

Limbă: Română

Dimensiuni: 14x23 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Idea Design

Teme: iubire, sexualitate

 

Din blogul Cartepedia

Cartepedia Cartepedia

,,Iubirea a avut mereu un statut special între toate celelalte sentimente umane. Acest lucru se datorează în mare parte felului în care ea a fost văzută pe parcursul istoriei de către religie și societa......“

citește mai mult