TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Eu(l) artistul. Viaţa după supravieţuire

Bogdan Ghiu
Colecții/Serii: Performa
Nevoia de arta a omului contemporan, pe care capitalismul „creativ” o satisface cu surogate, cere tot mai mult o arta-tehnica de...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-23-1967-3
EAN-16: 978973231967
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Nevoia de arta a omului contemporan, pe care capitalismul „creativ” o satisface cu surogate, cere tot mai mult o arta-tehnica de existenta (tekhne tou biou). Omul este condamnat sa devina artist, iar arta, sa „dispara”. Va spune asta cineva obligat sa invete a pindi tranzitii si a transforma permanent tehnici de supravietuire in arte de viata.

Cartea de fata face parte din proiectul „Etica.EXE” (sau „EXEtica”), pe care il inaugureaza precipitindu-l. „Coming soon” deci, vorba lui Pierre Bismuth.

Bogdan Ghiu revine cu un eseu-manifest-predictie despre prezentul si, mai ales, despre viitorul artei, ca ultim recurs al omului. O noua umanitate apare. Noi fuziuni, noi osmoze, noi aliante sint in curs. Arta propriu-zisa se ascunde, se resoarbe, se banalizeaza, „decade”, devenind util-invizibila: arta a existentei.

Data apariției: 2008
Pagini: 312
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
artă contemporană, eseuri, surogate, fuziuni, osmoze capitalism creativ, artă-tehnică, etica.exe, manifest
  • Bogdan Ghiu Bogdan Ghiu - Autor
    Bogdan Ghiu este poet, eseist (literatura, media, arta, urbanologie) si traducator (French Theory si literatura franceza). A tradus peste 50 de lucrari din filosofia franceza contemporana (Bataille, Foucault, Deleuze, Derrida, Bourdieu, Baudrillard etc.) si...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus