TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Patrii imaginare

Salman Rushdie
Colecții/Serii: Plural
Indiferent daca analizeaza prejudecatile rasiale din Marea Britanie sau trece in revista o Indie marcata de fundamentalism si ura religioasa, Rushdie...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-0881-2
Dimensiuni: 14,5x22 cm
Tip copertă: Paperback

Patrii imaginare

MAI MULTE DESPRE CARTE

Indiferent daca analizeaza prejudecatile rasiale din Marea Britanie sau trece in revista o Indie marcata de fundamentalism si ura religioasa, Rushdie e un observator impartial, un cetatean al lumii. Eseurile sale abordeaza teme precum literatura, politica, religia, pledind pentru manifestarea neingradita a diferentei, libertate de expresie si o identitate complexa si amendind excesele de orice natura. Notele subiective din modul de raportare la istorie sint justificate prin asumarea tacita a unui adevar al amintirii si al imaginatiei. Doua dintre eseuri vorbesc despre consecintele publicarii Versetelor satanice.

Cuprins extins:
Patrii imaginare
Cenzura
„Literatura Commonwealth” nu exista
In afara balenei
Noul imperiu din interiorul Marii Britanii
Alegeri generale
Nadine Gordimer
John Berger
Michel Tournier
Gabriel García Márquez
Limbajul cartilor de joc
Naipaul printre drept-credinciosi
Autor: Salman Rushdie
Traducător: Silvia Chirilă
Data apariției: 2008
Editura: Polirom
Titlu original: Imaginary Homelands: Essays and Criticism 1981-1991
Pagini: 552
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
eseistică, literatură, politică, religie, libertate, istorie, contemporaneitate, personalităţi, cultură
  • Salman Rushdie Salman Rushdie - Autor
    Ahmed Salman Rushdie s‑a născut la Bombay (azi Mumbai) în 1947. La vârsta de treisprezece ani a plecat în Anglia, unde a studiat istoria la prestigiosul King’s College din cadrul Cambridge. Lucrează apoi pentru o perioadă de zece ani...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

ianuarie 2009, Dilemateca - Bogdan Barbu
"Marea diversitate a temelor tratate si efortul autorului de a(-si) explica optiunile culturale si ideologice recomanda cartea atit ca pe o provocare intelectuala, cit si ca o confesiune intima despre luptele purtate de Salman Rushdie cu el insusi si cu cei din jur, in complicatii ani ’80."
ianuarie 2009, Dilemateca - Elena Crasovan
"Dincolo de acest “manifest estetic”, prezentul volum nu va ferici pe nimeni: eseurile furnizeaza argumente atit aparatorilor lui Rushdie, cit si celor scandalizati de blasfemiile cuprinse in romane, care vor gasi in Patrii imaginare suficiente pasaje scandaloase despre ateul Rushdie si despre libertatea (ne)credintei. Prin urmare, miza acestei culegeri de texte nu este politico-sociala, nici religioasa, ci literara – un posibil metatext al romanelor."
Library Journal
"La baza multora dintre textele lui Rushdie – conferindu-le astfel un caracter unitar – se afla preocuparea sa fata de emigrare si nationalitate, diversitate si libertate de expresie.” 
Publishers Weekly
"Tema transplantarii culturale se regaseste in multe dintre cele 75 de eseuri si studii reunite in acest volum impresionant. Subtile si spirituale, aceste texte concise, dar elocvente constituie o lectura extrem de placuta.”

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus