TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Fiare vechi. Dileme cotidiene

Robert Turcescu
Colecții/Serii: Ego. Publicistică
Adunind articole publicate in Dilema Veche si Cotidianul in 2004 si 2005, volumul Fiare vechi propune o radiografie politica, sociala si, pe alocuri,...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-46-0131-8
Dimensiuni: 12x18,5 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Adunind articole publicate in Dilema Veche si Cotidianul in 2004 si 2005, volumul Fiare vechi propune o radiografie politica, sociala si, pe alocuri, personala, semnata de Robert Turcescu: editoriale scrise in perioada de framintari politice a alegerilor din noiembrie-decembrie 2004, „vechi dileme”, de la euroscepticism la tiparele modernitatii, pagini confesive, ca de jurnal, si, uneori, lasindu-si cititorii sa vorbeasca, fragmente de scrisori primite la redactie.

Cuprins extins:
Alti actori
aceeasi scena
Lectia de compasiune
Arta conversatiei
Vacanta mare
Cu Dumnezeu la urne
Scrisoare catre Mos Craciun
Eurosceptic
Ion Iliescu
A trai bine
Visul unor nopti de vara
Anticipate
Senatorul melcilor
Nastase a invins
Sondajele Mamei Omida
Goarna lui Tanasescu
Cine lupta impotriva coruptiei?
De la Bechtel la Videanu
Femeile presedintelui Basescu
Marile sperante
Data apariției: 2005
Editura: Polirom
Pagini: 312
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
articole de presă, editoriale, jurnalism, scrisori, dilema veche, cotidianul, frământări politice, euroscepticism, tiparele modernităţii
  • Robert Turcescu - Autor
    Robert Turcescu (n. 1975, Piteşti) este licenţiat al Universităţii Bucureşti, specializarea Jurnalistică (1997); după absolvire, a predat ca profesor asociat la Şcoala Superioară de Jurnalistică. În prezent, susţine o serie de seminarii despre tehnicile de redactare la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti şi conduce Societatea Jurnaliştilor Profesionişti, o asociaţie profesională care...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Robert Turcescu în interviu cu Elena Vlădăreanu, 4 ianuarie 2006, Averea - Robert Turcescu
"Sint si furios. Statutul meu de jurnalist nu imi permite insa sa ma manifest furios in spatiul public. Trebuie sa fiu cit se poate de echilibrat. Dar sint om si ma cuprinde si pe mine furia. Pentru lucruri foarte dureroase pentru societatea romaneasca: neputinta de a ne misca mai repede, indolenta, chiar prostia de care dam dovada in momentele in care ar trebui sa fim vigilenti. Nu stiu daca sint eu exponentul furiei nationale, dar stiu ca ma apasa grijile celorlati, ca nu se poate trece cu nepasare peste dramele celor din jur."
Robert Turcescu în interviu cu Ovidiu Simonca, 15 decembrie 2005, Observator cultural - Robert Turcescu
"Eu nu scriu textele din Dilema Veche pentru mine, pentru a-mi exhiba personalitatea sau trairile sau felul in care sint eu in fata publicului. Ideea de a scrie texte cu anumite accente introspective e pornita din dorinta de a contura, de a schita omul modern. Eu sint un individ al acestui timp, si ca mine sint foarte multi altii. Esti si tu! Si tu esti innebunit de cit vorbesti la telefon! Si tu suferi de crize de timp si de dorinta de a sta mai mult cu familia, fara sa reusesti lucrul acesta! Ei bine, nu vreau sa arat cum sint eu neaparat, ci cum e individul modern. Am bucuria foarte mare sa constat, de foarte multe ori, ca vin oamenii si-mi spun: «Dom’le, stii de ce mi-a placut cartea dumitale? M-am regasit in acele texte». Robert Turcescu e, probabil, un personaj generic."
nr. 4/ 2006, Familia - Mircea Morariu
"Robert Turcescu face parte dintre putinii gazetari romani care chiar doreste sa inteleaga realitatea. Care nu isi construieste propria realitate paralela pe care apoi se straduieste din rasputeri sa o certifice drept adevarata, unica si incontestabila. Poate tocmai de aceea atit in emisiunile radiofonice cit si in cele de televiziune ce i-au adus notorietatea si o considerabila cota de piata, jurnalistul isi asculta cu atentie interlocutorii, nu vorbeste mai mult decit ei, tot la fel cum nu se sfiieste sa-i intrerupa spre a le spune «stati putin, nu inteleg!». Textele lui Robert Turcescu publicate saptaminal in Dilema veche sau in Cotidianul reflecta, in primul rind sus-numita dorinta. O dorinta ce nu s-ar putea materializa in absenta indiscutabilului talent de scriitor al lui Robert Turcescu. Scriitor in adevaratul sens al cuvintului, calitatea ce face ca ceea ce el trimite la tipar sa nu fie niciodata sec, anost, constatativ, lipsit de expresivitate."
Robert Turcescu
"Va doresc sa aveti, intr-o zi, macar norocul celui care scrie aceste rinduri si sa intelegeti brusc ce se intimpla in Romania, vazind cum pleaca de la acelasi semafor caruta lui Gheorghe-fiare-vechi si Lexusul lui Catarama.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus