TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Când sfinţii mergeau la teatru. Ecouri dintr-un altfel de Bizanţ

Răzvan Ionescu
”În acest eseu deopotrivă ascetic şi fastuos, Răzvan Ionescu revizitează o temă cu adevărat importantă a culturii europene,...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-669-358-8
EAN-16: 978973669358
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Când sfinţii mergeau la teatru. Ecouri dintr-un altfel de Bizanţ

MAI MULTE DESPRE CARTE

”În acest eseu deopotrivă ascetic şi fastuos, Răzvan Ionescu revizitează o temă cu adevărat importantă a culturii europene, raportul dintre artă şi sacru, fixându-se asupra teatrului în perioada bizantină şi postbizantină.

Prospeţimea abordării se datorează atât formaţiei de actor, cât şi talentului de scriitor al lui Răzvan Ionescu. Într-un fel, ne spune acesta, viaţa bizantină este în sine o viguroasă şi infinită piesă de teatru, dat fiind că totul stă sub semnul dramatic al sacrului cristocentric. Drama Patimilor îşi răsfrânge ecourile din naosurile bisericilor până pe gradenele hipodromului.

Dincolo de teza principală există însă o sumedenie de nuanţe şi analize punctuale (privind liturgica, literatura, omiletica, martirologia), care întregesc un decor cu personaje aproape reale. Volumul nu se rezumă la o abordare sec istorică, el este şi o profesiune de credinţă întru regăsirea dimensiunii soteriologice a teatrului.”

Cristian Bădiliţă

Autor: Răzvan Ionescu
Data apariției: 2007
Editura: Curtea Veche
Pagini: 240
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
eseu, artă, sacru, biserică, ortodoxie, bizanț, istorie

Opinia cititorilor