TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Românii e deştepţi. Clişee mioritice

Radu Pavel Gheo
Colecții/Serii: Ego. Publicistică
Volumul de eseuri al lui Radu Pavel Gheo, ajuns la a doua editie, incearca – mai in gluma, mai in serios – sa vada cit de destepti au...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-46-0201-2
Dimensiuni: 12x18,5 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Volumul de eseuri al lui Radu Pavel Gheo, ajuns la a doua editie, incearca – mai in gluma, mai in serios – sa vada cit de destepti au ramas romanii (dar si alte neamuri). E o carte despre o Romanie cu care am ajuns la cotitura. Autorul analizeaza cu umor (nu si cu rautate) obsesii nationale comune precum inteligenta nativa a romanilor, ghinioanele istoriei, pericolele globalizarii, dusmanii de peste granite, dar si starea actuala a culturii autohtone, la fel de subreda ca si lumea in tranzitie eterna in care se dezvolta de citeva secole.

Cuprins extins:
Preludiu: Globalizati de 2000 de ani
Romanii e destepti
Bila jednom jedna zemlja (A fost odata o tara)...
Formular tipizat pentru cronici literare (sectiunea poezie)
Tehnica de preparare a studiului exegetic si/sau comparatist
Portret al criticului in tinerete
Din ciclul „Bolile culturii romane contemporane"
Memoriile unui amant al revistelor
Ortografia si propaganda
Data apariției: 2006
Editura: Polirom
Pagini: 304
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
publicistică, eseuri, clişee, românia, cultură autohtonă, tranziţie
  • Radu Pavel Gheo Radu Pavel Gheo - Autor
    Radu Pavel Gheo a primit in 2011 premiul national de proza „Ziarul de Iasi”, premiul Uniunii Scriitorilor din Romania, filiala Timisoara, si titlul „Romanul anului”, acordat de revista Tiuk!, pentru romanul Noapte buna, copii!, aparut in 2010 la...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

16 iunie 2006, România literară - Daniel Cristea-Enache
"Radu Pavel Gheo este unul dintre numele sonore ale ultimei generatii. Talent epic si eseistic, inteligenta artistica si critic-disociativa, cultura bine asimilata, plus o prospetime a judecatilor si a stilului in care le formuleaza. Autorul are nu numai figura, ci si arhitectura interioara de good guy, om cinstit exprimindu-si cu sinceritate opiniile si aparindu-le apoi ferm, dar cu eleganta. Ceea ce atrage, in primul rind, in scrisul sau este aceasta nota de onestitate intelectuala. Daca greseste si aluneca in partializari ori ocultiri ale adevarului (de la cel istoric la cel estetic), o face pe cont propriu, fara a urma la comanda aliniamentele «patriotice» ori «corect politice» ale imposturii."
Ovidiu Simonca
"Radu Pavel Gheo face parte din «noua publicistica», una care ride sanatos si reactioneaza ferm ori de cite ori este provocata. Este o generatie de publicisti care nu bate apa in piua, care nu circoteste, care nu se inregimenteaza si care (trebuie spus si asta) a inceput sa aiba si un firicel de coloana vertebrala (la Gheo mult accentuata).” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus