TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Feminism modern reflexiv

Oana Băluţă
Colecții/Serii: Studii feministe
Oana Băluță este fiica intelectuală și civică a lumii noastre paradoxale: localistă și globalistă, patriarhală și feministă,...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-93388-1-0
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Feminism modern reflexiv

MAI MULTE DESPRE CARTE

Oana Băluță este fiica intelectuală și civică a lumii noastre paradoxale: localistă și globalistă, patriarhală și feministă, înapoiată și avangardistă. Autoarea își trage seva argumentelor deopotrivă din teorie și cercetare empirică, din cunoașterea vestică și estică. Este o intelectuală despre cetate și a cetății. Cercetătorii acestei cetăți ignoră, de regulă, strâmbătatea de gen a construcției noastre sociale. Lor, cartea Oanei Băluță, le oferă un nou model de cercetare: feminismul modern reflexiv.

Politicienii uită prea adesea că lumea pe care o conduc este populată cu femei capabile să gândească și să formuleze perspective proprii despre binele comun. Acestora, cartea Oanei Băluță le oferă analize și proiecții de gen a intereselor politice.

Ne aflăm în față unei lucrări prin care feminismul românesc de generația a treia își consolidează fundamentele și poate crește viguros, lucid și profund umanist.

Data apariției: 2013
Editura: Tritonic
Pagini: 328
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
studii feministe, gender, patriarhat, societate patriarhală, feminism, feminismul românesc, interese politice
  • Oana Băluţă - Autor
    Oana Băluţă este absolventa a Facultatii de Litere, Universitatea Bucuresti (2003), si a Masteratului de Gen si Politici Publice la SNSPA (2005), doctorandã, din 2004, in Stiinte Politice la SNSPA, cu o teza despre gen si interese politice. A publicat articole in diverse reviste: aLtitudini, Observator cultural, Romania literara, Cultura, AnALize, fiind si redactora a revistei feministe AnALize. Este interesata, cu precadere, de teorii politice...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus