TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Europa dumitale. Dus-întors intre „noi” şi „ei”

Mircea Vasilescu
Colecții/Serii: Ego. Publicistică
Volumul este alcatuit in urma unei selectii de articole aparute in ultimii ani in revista Dilema Veche, in cadrul rubricii „Europa...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-0634-4
Dimensiuni: 12x18,5 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Volumul este alcatuit in urma unei selectii de articole aparute in ultimii ani in revista Dilema Veche, in cadrul rubricii „Europa dumitale” sustinute saptaminal de Mircea Vasilescu. Cartea este compusa din cinci sectiuni: „Cu intelectualii inainte, si tot pe loc...”, „Negociati, negociati, tot va mai ramine ceva...”, „Noi si-ai nostri”, „Ca la ei, la nimeni...”, „Intre «noi» si «ei»”.

Cuprins extins:
Monologuri romanesti si dialog european
Intelectualii intre discursul despre sine si comunicarea cu ceilalti
Niste rectori
Tuica eurosceptica
Doi la suta?...
Euroscepticism?
Euromandria
Romania a treia
Telegrame
Data apariției: 2007
Editura: Polirom
Pagini: 336
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
articole selecţionate, presă scrisă, editoriale, dilema veche, intelectuali, euroscepticism
  • Mircea Vasilescu - Autor
    Mircea Vasilescu este lector la catedra de Istoria literaturii române a Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii bucureştene, unde ţine cursuri de literatura română (secolul al XIX-lea) şi de jurnalism cultural. În intervalul ian. 1994–iun. 1997 a fost lector de limba şi literatura româna la Universitatea "La Sapienza" din Roma. În 1999 şi-a luat doctoratul în filologie, cu teza Formarea sistemului de receptare...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

iunie 2007, Verso - Adriana Stan
"Impachetarea in volum a articolelor din rubrica «Europa dumitale» nu cred sa raspunda temerii ca, odata faptul aderarii consumat, comentariul corespunzator si-ar pierde din actualitate. De fapt, asa repartizate sub titluri semnificative («Negociati, negociati, poate va mai ramine ceva... », «Noi si-ai nostri», «ca la noi, la nimenea»), tabletele lui M.V. depasesc cadrul saptaminal al actualitatii sau tentatia profetiei pe termen scurt, constituind adevarate studii de mentalitate, concentrate, dar savuroase, ce mu ma indoiesc ca vor fi citite si mult «dupa U.E.», pentru parfumul tranzitiei pe care-l respira."
4-10 octombrie 2007, Observator cultural - Cristian Cercel
"Axindu-se pe tema obsedanta a integrarii in Europa, a Europei din Romania si a Romaniei din Europa, articolele lui Mircea Vasilescu se constituie intr-o oglinda a Romaniei celei mai recente, suprasaturata de preocuparea chinuitor-jemanfisista a identitatii noastre."
25 mai 2007, România literară - Răzvan Mihai Năstase
"Europa dumitale este cartea unui publicist talentat, care a stiut sa-si pastreze un fir conducator limpede al discursului si care a trait evenimentele ultimilor ani cu o maxima luciditate dublata de o atitudine senina si detasata. Intr-o vreme in care mai toata lumea se da de ceasul mortii si discuta scrisnind din dinti despre tot soiul de nimicuri, avem nevoie de o voce clara, ironica, detasata, care sa ne spuna din nou povestea cu «muieti-s posmagii» si sa ne readuca pe linia de plutire. Tocmai de aceea volumul lui Mircea Vasilescu este o aparitie editoriala numai buna sa repare un pic din sanatatea mentala a celor mai proaspeti cetateni europeni."
Mircea Vasilescu
"Ani la rind, ne-am dorit sa intram in UE. Am intrat. Vi se pare ca sintem altfel, ca semanam mai bine cu «ei, europenii»?” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus