TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Cronica ideilor tulburătoare sau despre lumea contemporană ca enigmă şi amărăciune

Matei Vişniec
Colecții/Serii: Ego-Grafii
Matei Visniec este unul dintre cei mai jucati dramaturgi contemporani. Piesele sale au fost montate in peste 25 de tari. Traieste in Franta din 1987,...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1658-9
Dimensiuni: 12x18,5 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Matei Visniec este unul dintre cei mai jucati dramaturgi contemporani. Piesele sale au fost montate in peste 25 de tari. Traieste in Franta din 1987, fiind revendicat atit de literatura romana, cit si de cea franceza.    

Data apariției: 2010
Editura: Polirom
Pagini: 336
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
memorii, jurnale, corespondenţă, publicistică, BBC, dramaturg
  • Matei Vişniec Matei Vişniec - Autor
    Matei Vişniec (n. 1956) este poet, dramaturg, romancier şi jurnalist. După un lung război de uzură cu cenzura comunistă reuşeşte, în septembrie 1987, să părăsească România. Se stabileşte la Paris, unde cere azil politic, începe să scrie...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

ianuarie 2011, Tomis - Aura Cumiţă
"In lumea pe care o propune Cronica ideilor tulburatoare tinerilor cititori, acestia vor descoperi ca omul in viziunea lui Matei Visniec este o fiinta profund contradictorie, capabila de cele mai marete si sublime idealuri, dar si de cele mai infricosatoare atrocitati; in alta ordine de idei, omul lui Visniec este in literaritatea lui un personaj pitoresc, iar in lupta cotidiana o fiinta aproape sinucigasa si criminala. Intre aceste doua extreme se construieste fascinatia autorului fata de fiinta umana despre care relateaza aceasta serie de articole marcate adesea de note autobiografice."
6 august 2010, România literară - Cosmin Ciotloş
"Despre Matei Visniec insusi, dincolo de cartile sale sau de spectacolele dupa piesele sale, ce stim? Proape nimic. Dintre optzecisti, el are probabil biografia cea mai concisa. Ma refer la partea romanesca de biografie, cea cuprinsa intre copilaria radauteana si studentia maracta de sedintele Cenaclului de Luni, la botezul caruia, aflu, a contribuit substantial. Nu aduc vorba despre ele intimplator, ci pentru a mai pune in valoare un merit, poate chiar principalul, al Cronicii ideilor tulburatoare: acela de a adepune marturie in numele omului, nu al poetului, dramaturgului sau prozatorului omonim."
Matei Vişniec
 „Imaginati-va deci, dragi cititori tineri, urmatoarea situatie: sinteti cu parintii vostri intr-o masina si, evident, ei se afla la volan. Iar la un moment dat, dupa ce parintii vostri constata (fara sa inteleaga de ce) ca volanul s-a blocat si ca frinele nu mai functioneaza si in timp ce masina se indreapta cu o viteza din ce in ce mai mare spre o prapastie, cei care v-au crescut si v-au educat (si care va iubesc, de altfel) va spun: «Dragii nostri, acum e rindul vostru sa conduceti, haideti sa va invatam cum trebuie facut, veniti sa preluati volanul…». Cronicile ideilor tulburatoare sint nascute din prudenta si stupoarea cu care am invatat sa privesc actualitatea, dupa 20 de ani de exercitare a profesiei de jurnalist, mai intii in cadrul BBC la Londra si apoi in cadrul Radio France Internationale la Paris. Personal, cred ca informatia a devenit o jungla oprimanta prin abundenta si aspectul ei spectacular si ca tinerii ar trebui sa cunoasca inca din scoala citeva reguli privind circulatia prin hatisul informatiei.”

Opinia cititorilor