TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Dinspre ei și dinspre mine

Luca Pițu
Colecții/Serii: Deschideri
„În cartea de faţă, lectorul neînfricat şi prea puţin ispitit de tocşouri tembelizante va afla trei soiuri de textule. Nu mai...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-697-829-6
Dimensiuni: 14x20 cm
Tip copertă: Paperback

Dinspre ei și dinspre mine

MAI MULTE DESPRE CARTE

„În cartea de faţă, lectorul neînfricat şi prea puţin ispitit de tocşouri tembelizante va afla trei soiuri de textule. Nu mai multe. Fiindcă în unele i se întâmplă auctorului să reacţioneze intelectual şi scriptural, dar ofensiv, la operele, operetele ori izbânzile altora: acestea, heteroceptive cât încape, stau sub titulanţa Despre ei şi dinspre mine.

Altele, unde se poziţionează defensiv, recurgând la răspunsuri iscusite, poate şi catihetice, faţă cu agresiunile interogatorii ale unor contemporani de ambe sexe, mai mult sau mai puţin amicali, curioşi, insidioşi, însă nicidecum aflătorii în treabă se vor ivi în secţiunea Dinspre ei şi despre mine, eminamente conversaţională, căreia nu au cum să îi lipsească intersolarele accente polemiciene […].

Iar la mijloc de ele, semeaţă, străluce o secţiune de modeste contribuţiuni în cioranologia vremilor de pe urmă, unde va da cetitorele nostru răbduriu chiar peste niţcai surprize de ordinul istoriei neevenimenţiale, precum spovedania fratelui nerisipitor al Decompozitorului Sibiuan şi intervenţiile acestuia din urmă, în Comoedia, văleat 1943, asupra Omului din Humuleşti sau a tainiţelor sufletului valah.”(Luca Piţu)

Data apariției: 2006
Editura: Paralela 45
Pagini: 378
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
Critică, istorie literară, eseuri
  • Luca Pițu - Autor
    Eseist, de asemenea, publicist, s-a născut la 14 ianuarie 1947 în localitatea Casvana (Suceava). A absolvit în 1970 Facultatea de Filologie a Universității "Al.I. Cuza" din Iași. A fost profesor de teoria traducerii și logica discursului ficțional la Facultatea de Litere a Universității din Iași, catedra de Limba și literatura franceză. A debutat cu un eseu scris în limba franceză despre povestirile lui Ion Creangă, Le chasseur des...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus