TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Bătrâneţe şi moarte în mileniul trei

Livius Ciocârlie
La capatul unei serii de jurnale pe seama carora a fost banuit adesea ca se rasfata, nerecunoscandu-si merite, si a fost certat pentru ca priveste...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-50-0963-3
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

Bătrâneţe şi moarte în mileniul trei

MAI MULTE DESPRE CARTE

La capatul unei serii de jurnale pe seama carora a fost banuit adesea ca se rasfata, nerecunoscandu-si merite, si a fost certat pentru ca priveste lucrurile cu prea mult scepticism, Livius Ciocarlie a hotarat sa se ocupe de doua adevaruri incontestabile, batranetea si moartea, care sunt totodata, cum observa el insusi, proiectele sale de viitor. A facut-o sub imboldul a doua obsesii: a nu-i fi teama de moarte si a nu trai prea mult. Si-a tratat tema relatand secvente cotidiene ale imbatranirii, meditand asupra ei si comentand ganduri despre batranete si moarte ale unor autori mai vechi sau contemporani, de la Platon la Maria Zambrano, de la Pascal la Cioran. Totul pe fondul incompetentei integrale de a se adapta la instrumentele si provocarile mileniului al treilea. Perspectiva nu este una sumbra, ci mai curand aceea a nepasarii strafulgerate periodic de sentimentul unei mari si urgente misiuni, iar tonul, cand grav, cand vesel, este al unui om care si-a trait viata cu neliniste si umor.

Livius Ciocarlie si-a parasit de cativa ani orasul de bastina, Timisoara, si cariera universitara pentru a se stabili in Bucuresti. A publicat numeroase volume eseistica si jurnal , pentru care a obtinut de patru ori Premiul Uniunii Scriitorilor, precum si alte distinctii.

Data apariției: 2005
Editura: Humanitas
Pagini: 236
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
eseistică, viaţă cotidiană, îmbătrânire, obsesia morţii, inadaptare, lumea contemporană
  • Livius Ciocarlie Livius Ciocârlie - Autor
    Autorul despre el insusi. Livius Ciocârlie, nascut in 1935 la Timisoara, din mama casnica si tata onest functionar, isi revendica drept spatiu de origine pe acela cuprins intre dealurile Orsovei si muntii Mehadiei. Sub forma de teme pentru acasa, a inceput sa...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Nicolae Manolescu
"Livius Ciocarlie n-a scris decat despre ce a considerat el important. Nici un drum batut. Numai poteci de folosinta proprie. Chiar cand autorul sau cartea sunt celebre, unghiul din care sunt privite de comentator este unul exceptional."
Mircea Zaciu
"Jurnalul ca si unele proze il tradeaza pe acest nelinistit disimulat sub masca unei false seninatati. Aristocratul detasat-ironic si inselator indiferent ascunde o intimitate agitata si deloc impacata."
Llucian Raicu
"Livius Ciocarlie scrie ca pentru a-si dovedi ca lumea exista si ca lucrurile nu sunt pana la urma fara rost, fara pondere, fara necesitate. In directia asta atinge, ce sa mai vorbim, cote inalte, de mare scriitor, si nu numai roman."

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus