TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Întoarcere în secolul 21 HU-IOP-NTONS2-09-P-001
Vezi
galerie

Întoarcere în secolul 21

de Ioana Pârvulescu

Id: #201397

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Ioana Pârvulescu are pasiunea vagabondării prin secole, asa cum alţii o au pe aceea a călătoriilor în ţări străine. Întorcându-se acum „la loc“, în secolul 21, autoarea dezminte prin ceea ce scrie afirmaţia că „nicăieri nu-i mai bine ca acasă“, cel puţin atunci când e vorba de locuinţa temporală. Dar tocmai sentimentul de inconfort al omului nevoit să trăiască aici şi acum generează pagini pline de umor, supărare, mirări şi, până la urmă, deschidere faţă de tot ce ni se întâmplă. Pentru că, a recunoscut autoarea într-un interviu, in ciuda unor periodice accese de mizantropie şi revoltă îşi iubeşte şi semenii, şi ţara.


Viaţa unui bloc aflat pe o stradă cu nume poetic de lângă Cişmigiu, în vecinătatea Conservatorului, drumurile pe Calea Victoriei, cele spre Braşov, atmosfera de la România literară şi adevărate aventuri legate în felurile cele mai neaşteptate de cărţi sunt reconstituite cu verva şi iuţeala celui care ştie că un cititor din secolul 21 n-are timp de pierdut. Citind Întoarcere în secolul 21 nu şi-l va pierde!

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ioana Pârvulescu

Data apariției: 2009

ISBN: 978-973-50-2488-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 320

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Teme: societate

 

Din blogul Cartepedia

Bianca Ioan Bianca Ioan

,,Jurnalele, cărțile de tip memoir și orice fel de biografii aduc cu sine această senzație a pătrunderii în intimitatea unei vieți. Discuția despre cât e adevăr și cât e ficțiune în acest tip de scrieri......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Cartea aceasta a crescut odată cu secolul 21. Mi-am consemnat săptămânal, din 2001 până în 2009, nedumeririle, indignările, speranțele, meditațiile pe tema lumii în care trăim. Fără voia mea, paginile s-au transformat într-un jurnal, într-un document al vieții cotidiene din România acestui început de secol. Dacă e vorba, aș fi preferat să țin jurnalul altui timp - să zicem din perioada 1901 și 1909 - dar nu-i pe-alese: trăiesc ce mi se îngăduie. Deși e viața mea aici, nu cred că există vreo pagină care să-mi aparțină numai mie. Suntem cu toții în ea. Cumva, cartea aceasta seamănă cu secolul în care s-a născut: e plină de neliniște, deși n-a uitat încă de tot să râdă.”

Ioana Pârvulescu
Ioana Pârvulescu
Ioana Pârvulescu
Autor

Ioana Pârvulescu predă literatură română modernă la Facultatea de Litere din Buc...

vezi autor