TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Cărţi sau ţigări

George Orwell
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Un volum remarcabil de eseuri si texte publicistice semnate de bine-cunoscutul autor al bestsellerurilor O mie noua sute optzeci si patru si Ferma...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-2282-5
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Un volum remarcabil de eseuri si texte publicistice semnate de bine-cunoscutul autor al bestsellerurilor O mie noua sute optzeci si patru si Ferma Animalelor.

Volumul Carti sau tigari include o serie de eseuri si texte publicistice in care autorul britanic abordeaza, cu bine-cunoscuta sa incisivitate si umorul lui subtil, teme mai mult sau mai putin grave. Interesul redus pentru lectura al oamenilor obisnuiti (comentat in textul cu titlul explicit Carti sau tigari), atmosfera mizera dintr-un spital frantuzesc interbelic, zbaterile ridicole ale unui cronicar de carte sau slaba reactie a scriitorilor occidentali fata de starea literaturii din Uniunea Sovietica sint doar citeva din subiectele abordate de Orwell intr-un demers in care dimensiunea etica e dublata de talentul jurnalistic si literar al acestui mare prozator din secolul XX.

Autor: George Orwell
Traducător: Ciprian Şiulea
Data apariției: 2011
Editura: Polirom
Titlu original: Books vs. Cigarettes
Pagini: 204
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
literatură engleză, eseuri, lectură, public, diversitate culturală, scriitor
  • George Orwell George Orwell - Autor
    George Orwell (pseudonimul literar si jurnalistic al lui Eric Arthur Blair) s-a nascut in 1903 in India si a murit de tuberculoza, la Londra, in 1950. Orwell a studiat la Eton intre 1917 si 1921, publicind in diferitele reviste ale colegiului, iar intre 1922 si 1927...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Recenzii

Valentin Derevlean Valentin Derevlean Cărţi sau ţigări Probabil că nu sunt singurul care trăia cu imaginea lui Orwell cea veche şi intrată în rutină: 1984, anticomunismul, spionii, listele de note informative etc., etc. Şi uite că citesc repede, într-o seară şi o dimineaţă, acest splendid volum scos de editura Polirom şi mă distrez de minune. Cei care vor să-l vadă pe Orwell la masa de „produs” cronici sau în spatele tejghelei cu teancuri de cărţi roase de molie au acum ocazia perfectă. Cărţi sau ţigări – antologie construită din câteva texte confesive şi câteva articole – e o carte lejeră, recomandată librarilor şi celor care sunt încă...
Vezi mai mult

Opinii Editoriale

Cristian TEODORESCU, 7 noiembrie 2011, in Catavencii
"In 1946, autorul Fermei animalelor s-a intrebat de ce nu se omoara cetatenii britanici cu cititul si a ajuns la concluzia, intr-un eseu, ca acestia dau pe tigari si pe bere mult mai mult decit se indura sa dea pe carti. In alt eseu a povestit despre ciudatii care intra in anticariate. Nu i-au scapat „lichidarea literaturii”, englezul de dreapta si englezul de stinga si, printre altele, si-a amintit cum la scoala unde a fost trimis intern la opt ani facea pipi in pat, cu toate ca a fost batut cu cravasa, ca sa se abtina."
Claudiu CONSTANTINESCU, 3 noiembrie 2011, in Dilema Veche, nr. 403
"Jumatate din volum e ocupata de „Anii bucuriei”, o rememorare a perioadei petrecute intr-o scoala cu regim de cazarma, concluziile transind aici ca o ghilotina: „o scoala e in primul rind o intreprindere comerciala”, iar „copilaria este virsta dezgustului”! Alte texte au o bataie politica, discutind, de pilda, despre patimile literaturii in totalitarism. Iar altele marturisesc despre „problemele” traiului in preajma cartilor, „probleme” cu atit mai adevarate cu cit implica si minciuni profesionale – ale librarului sau cronicarului, dar si ale clientelei snoabe. "
Time
„Nu exista nici un inlocuitor pentru George Orwell, asa cum nu exista nici un inlocuitor pentru Bernard Shaw sau Mark Twain... El a zgindarit, a provocat si a iritat mintile lenese, dar i-a si incintat pe cei carora le facea placere sa urmareasca spectacolul unei gindiri originale.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus