TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Absurdistan. O tragedie cu ieşire la mare

Dorin Tudoran
Colecții/Serii: Ego. Publicistică
Dorin Tudoran a reunit in volum articole aparute intre 2002 si 2005 in Adevarul, Adevarul literar si artistic, Cotidianul, Cuvintul libertatii,...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-46-0241-1
Dimensiuni: 12x18,5 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Dorin Tudoran a reunit in volum articole aparute intre 2002 si 2005 in Adevarul, Adevarul literar si artistic, Cotidianul, Cuvintul libertatii, Evenimentul zilei si Jurnalul National. Volumul este prefatat de o „spovedanie” (Spovedania unui pamfletar), in care Tudoran isi explica demersul publicistic: 

Cuprins extins:
Spovedania unui pamfletar
Sah la orgoliu
Baobabul romanesc
Alegeri
catindati
urmari
Vraiste Voda
Pacientul national
Presa vs presa
Cvasiportrete
Orbirea
Curcubeul huiduielilor
Data apariției: 2006
Editura: Polirom
Pagini: 416
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
articole de presă, editoriale, jurnalist, adevărul, adevărul literar şi artistic, cotidianul, cuvântul libertăţii, evenimentul zilei, jurnalul naţional
  • Dorin Tudoran - Autor
    Dorin Tudoran (n. 30 iunie 1945, Timişoara). Absolvent al Facultăţii de Limbă şi Literatură Română a Universităţii din Bucureşti, promoţia 1968. Din august 1985, trăieşte în Statele Unite ale Americii. Între anii 1993 şi 2000 a condus birourile Fundaţiei Internaţionale pentru Sisteme Electorale (IFES) din Bucureşti şi Chişinău.Cărţi de poezie: Mic tratat de glorie (1973), Cîntec de trecut Akheronul (1975), O zi în...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

22 iulie 2006, Suplimentul de cultură - Costi Rogozanu
"Tudoran are texte de observatie politica si sociala extrem de percutante. Unul dur, dar extrem de echilibrat in evaluarea situatiei, se intituleaza Turnatu’ si Turnatoru’ – se refera la cazul Stelian Tanase si al turnatorului sau (membru fondator al GDS), care a facut ceva vilva si de care Tanase a profitat cu talentu-i bine cunoscut pentru a se eroiza cu asupra de masura. Dorin Tudoran nu da nume in articol, dar incearca o bine-venita aducere cu picioarele pe pamint a Turnatului care se afla deja intr-un soi de extaz anticomunist mediatic. Dorin Tudoran avea si are inca un talent unic de a nu-si face prieteni. Nu poti sa nu-i admiri aceasta calitate, chiar daca uneori te poti afla in dezacord cu opiniile exprimate."
20 aprilie 2006, Cultura - Constantin Coroiu
"Una dintre putinele carti care dau seama de ceea ce s-a petrecut si se petrece esential in Romania postdecembrista. O carte trista despre o tara trista, despre o «debusolata si prea jecmanita Romanie profunda»."
17 octombrie 2007, Evenimentul zilei - Daniel Cristea-Enache
"Absurdistan, volumul de publicistica marca Dorin Tudoran, reprezinta o corectie pe cit de usturatoare moral, pe atit de expresiva ca scriitura. Avem de-a face cu un polemist exceptional, retransat insa in texte de factura analitica. Imaginile pregnante si dragi polemistilor sint rarite, in favoarea demonstratiilor laborioase, cu o argumentatie solida si cu mai multe probe decit e necesar."
Gheorghe Grigurcu
"Dorin Tudoran este unul din cei mai indrazneti si straluciti analisti ai perioadei de criza a comunismului, prelungita, in buna masura, si dupa 1989.” 
Dorin Tudoran
"Daca, asa cum s-a scris, sint cumva un moralist dublat de un fizionomist, trebuie sa adaug ca e vorba de unul nefericit. Imi pasa infinit mai mult de ce mi se pare a nu fi bine in ce fac oamenii pe care ii pretuiesc, decit ma siciie derbedelicul din care traiesc ipochimene de la care nu ne putem astepta la nimic bun. De aici si impresia falsa ca as fi mai nedrept cu cei de bine, decit cu cei de rau.”

Opinia cititorilor