TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Libertatea urii

Cristian Tudor Popescu
Colecții/Serii: Ego. Publicistică
Cristian Tudor Popescu realizeaza, intr-o serie de articole ce pot fi considerate elemente ale unui puzzle publicistic, o harta a societatii...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-681-702-4
Dimensiuni: 12x18,5 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Cristian Tudor Popescu realizeaza, intr-o serie de articole ce pot fi considerate elemente ale unui puzzle publicistic, o harta a societatii romanesti, pe care o „hasureaza” in culorile tranzitiei. Scrise cu deosebit talent literar, dar beneficiind si de intransigenta bine cunoscuta a jurnalistului, articolele din volum acopera toata gama sentimentelor pe care scena politica si societatea in ansamblul ei le provoaca observatorului neutru. Intre tragic si grotesc, Romania lui Cristian Tudor Popescu ni se dezvaluie cu niste intelesuri pe care de multe ori le pierdem din vedere, furati de „galopul” evenimentelor pe care le traim zi de zi.

Data apariției: 2004
Editura: Polirom
Pagini: 224
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
publicistică, editorialist, jurnalist, articole de presă, scena politică, tranziţie, intransigenţă, România

Opinii Editoriale

21 decembrie 2005, România literară - Daniel Cristea-Enache
"Scrisul lui Cristian Tudor Popescu, departe de a usura sarcina comentatorului, o supraincarca. E, practic, imposibil sa ramii indiferent cind ii parcurgi textele, fie acestea socio-politice sau literare, fictiuni speculative, comentarii de filme sau de intreceri sportive. Autorului ii repugna ideea de carte ca «sarcofag al cuvintelor», monument de celuloza util numai grandomaniei celui care l-a ridicat. El rastoarna cu sarcasm aceasta perspectiva cantitativa asupra literaturii, propunind ca valoarea alternativa scrisul intensiv. Intr-o parte vedem Operele (grafiate cu o majuscula ironica), Academia, Pantheonul, traditia sedimentata si aproape osificata, captiva in propriul discurs; din cealalta auzim ragetele subculturii si bitiielile care umfla rating-ul."
21 decembrie 2004, România literară - Tudorel Urian
"Cristian Tudor Popescu este un gazetar cinstit, foarte pasional si deloc sensibil la ipocriziile si pudibonderiile opiniei publice. Nu avem decit sa-l luam asa cum e, iar scrisul sau, care trebuie judecat intr-o ordine morala, dincolo de interesele conjuncturale si jocurile politice de moment, este unul fundamental onest. Chiar si atunci cind judecatile autorului sint gresite. De aceea, marturisesc, eu il citesc cu placere pe Cristian Tudor Popescu."
20 noiembrie 2004, Adevărul - Cristina Modreanu
"Nimic nu poate vorbi mai elocvent despre cartile lui Cristian Tudor Popescu decit propriile-i cuvinte, cintarite intotdeauna cu cea mai mare grija, asezate intr-un echilibru deplin, in constructii pe care te poti baza si care au, aproape fara exceptie, calitatea de a deveni spontan citate pe care simti nevoia sa le tii minte."

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus