TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Poezie și psihic

Călin Vlasie
Colecții/Serii: Odiseu
Poezia lui Călin Vlasie e rezultatul unei conştiinţe critice lucide, asumate până la capăt. Cititorul care nu s-a convins de acest adevăr...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-697-010-8
Dimensiuni: 14x20 cm
Tip copertă: Paperback

Poezie și psihic

MAI MULTE DESPRE CARTE

Poezia lui Călin Vlasie e rezultatul unei conştiinţe critice lucide, asumate până la capăt. Cititorul care nu s-a convins de acest adevăr din lectura volumelor poetului (Laborator spațial,Întoarcerea în viitorUn timp de vis şi antologia Acțiunea interioară), are acum ocazia de a descoperi pe viu (prin intermediul unui jurnal de creaţie şi al unei suite de eseuri) care sunt reperele gândirii sale despre poezie.

Prezentul volum afirmă o poetică personală, cu multe elemente inedite. Valorificând linia esenţială a poeziei lui Ion Barbu, Călin Vlasie introduce în creaţia sa o componentă psihică „psiheistă”, după propria-i formulare. În ce constă această componentă şi care sunt implicaţiile ei în planul funcţiilor poeziei aflăm din această carte.

Poezie şi psihic aduce în discuţie şansele poeziei de a elibera psihicul uman atât de propriile sale stereotipii, cât şi de propriile sale proiecţii utopice, într-un discurs teoretic pasionant, având o deosebită forţă de convingere.

Data apariției: 2010
Editura: Paralela 45
Pagini: 180
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
Critică, istorie literară, eseuri, salvare, conștiință, Ion Barbu, acțiune, gând, luciditate
  • Călin Vlasie Călin Vlasie - Autor
    Poet. De asemenea, eseist, publicist, editor. S-a născut la 21 mai 1953 în Buzău. A absolvit în 1978 Facultatea de Filosofie - Istorie, secția pedagogie - fimba franceză, a Universității din București. A participat la fondarea, în 1977, a...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus