TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Voi n-aţi întrebat, Fără Zahăr vă răspunde. Cu 40 de caricaturi de Jup

Bobi, Bobo
Colecții/Serii: Suplimentul de cultura
Volumul reuneste textele publicate de Bobi si Bobo de la Fara Zahar in Suplimentul de cultura, de la primul numar pina la inceputul anului...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-46-0307-8
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Volumul reuneste textele publicate de Bobi si Bobo de la Fara Zahar in Suplimentul de cultura, de la primul numar pina la inceputul anului 2006.

„Adica eu alaturi de Eminescu, Creanga, Coelho si ceilalti pictori? Si, in fond, de ce nu? Frumos sint, nu pot sa spun ca n-am bani, ia sa ma bag oleaca prin manualele si academiile tarii. Sa vada toti vecinii. Fiind vorba despre o revista de cultura, nu m-a mai interesat decit un singur lucru: banii. Sa fie cit mai multi si sa nu trebuiasca sa-i donez nici unui copil bolnav, batrin flamind sau alte prostii. Doar ai mei. Si sa le cer mai mult de la luna la luna. «Ce, ma, inca nu a ajuns textu’? Hi hi hi… Ia marcati dublu, ca fara mine sinteti morti.»” (Bobi)

„Cineva m-a intrebat odata. Evident, nu voi, dar cineva, intr-un interviu, m-a intrebat odata cit de culti sintem noi, de scriem la Suplimentul de cultura. Adica scriem serios sau la bascalie? E pe bune? E cultura sau e facatura? Pai toti scriitorii mi se varsa in vene. Toata desteptaciunea lumii! Toate cuvintele ma umplu. Iar eu ma simt liber, puternic si, pe deasupra, mai viu ca oricind!... de aia scriu. Inchei cu multumirile. As multumi intii Academiei Americane de Film, e rasuflata gluma, stiu. Apoi Suplimentului pentru ca mi-a pus tastatura sub degete, la multi ani, parintilor ca mi-au dat minte, Internetului, pamintului, Dumnezeului, universului si bunului meu prieten Daniel Stefan. Sa fiti culti!” (Bobo)

Cuprins extins:
Pantiru Toadere Dumitru
O
brad urit!
Idolul rasfatat urmarit de un destin tragic
Iubeste si zimbeste!
Geaca mea portocalie
Editorial cu Omniscientul
Povestea porcilor sau noaptea nu-i ca ziua
Babele au bani!
Astazi este ziua mamei
Traiasca matreata romaneasca
Hai
ma lasi sa fiu eroul tau?
Americanii ne scapa de manele
In bloc la mine pute
Doamne
ia-l pe Victor Niuman!
File de lostrita
Teatrul Mic vs Steaua
Scroafa calda
Draga ledactie
Matusa Adela D’Arc
Fa-ma
mama
fotbalist
Agricultura cu sapa-n gura
Te face tata star
papuse!
Basmul cu Pokemon imparat
Sa ne culcam pe patul pustii
Simt ca mi se lasa secul
Paste vs Craciun
Costel
E hoti. Toti.
Abator numit Corida
Condamnat la fericire
De ce m-am bucurat eu saptamina asta?
Si gaina ce-o spus?
Ce bine e sa nu asculti manele…
Autor: Bobi, Bobo
Ilustrator: Jup
Data apariției: 2006
Editura: Polirom
Titlu original: Voi n-aţi întrebat, Fără Zahăr vă răspunde. Cu 40 de caricaturi de Jup
Pagini: 192
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură română, publicistică, eseu, articole, suplimentul de cultură, umor, Fără Zahăr
 • Bobo
  Autor
  Bobi - Autor
  Bobi (Gabriel Dumitras) s-a nascut in orasul Dorohoi, la 22 decembrie 1978. Neputind pronunta Gabi, fratiorul l-a numit Babi, asa ca pina la Bobi nu a fost decit o formalitate. A invatat, s-a jucat si a mincat batai ca orice alt copil normal. Intotdeauna volubil, a avut mari inclinatii spre filologie; tocmai de aceea tatal l-a trimis la liceul de matematica-fizica, sa-i scoata gargaunii din cap. In clasa a noua a descoperit chitara si a inceput sa compuna tot felul...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Bobi
  Autor
  Bobo - Autor
  Bobo (Bogdan Burlacianu) s-a nascut in orasul Dorohoi, la initiativa parintilor Nelu si Maria, in plina amiaza a zilei de 1 septembrie, anul 1979. Nouasprezece ani mai tirziu termina liceul la clasa de informatica si paraseste orasul natal, dupa o existenta tipica de copil cuminte si, mai apoi, de adolescent timid. Invata sa cinte la chitara incepind din 1997 si continuind pina in zilele noastre. In 1998 intra la Biologie – Ecologie si Protectia Mediului – la...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

24 august 2006, Realitatea Românească - Ioana Vlad
"Volumul reuneste textele publicate de simpaticii de la Fara Zahar in Suplimentul de cultura, de la primul numar pina la inceputul anului 2006. Fanii popularului duet se vor putea delecta cu panseurile nastrusnice ale descendentilor lui Creanga, si cu viziunea lor mirobolanta despre tara pe care o meritam cu totii."
14 septembrie 2006, Ziua - Dan Gulea
"O realitate nefardata, cu accesele ei spre lumea posibilului, o realitate needulcorata («Fara zahar»), in texte de o pagina-doua, despre lucruri pe care voi le stiti, pentru ca «nu ati intrebat». Jocul acesta cu cititorul creeaza un pact tacit (unele texte se termina cu o intrebare ce il readuce pe cititor in realitatea aceea de dinaintea textului), care trebuie citit, pentru comparatie, pentru analiza, pentru evaluare. Cartea asta e o Romanie, destul de cunoscuta in partile ei esentiale, o tara vazuta de o generatie care a copilarit intr-o epoca si s-a facut mare in alta. Lucrurile astea se vad (ar spune Jup), se aud (aici e muzica), se simt."

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus