TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Sufletul şi umbra

Valentin Protopopescu
Sufletul şi umbra. Noi texte de psihanaliză culturală reprezintă o mostră clară de gândire psihanalitică, indiferent dacă această...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-707-071-2
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

Sufletul şi umbra

MAI MULTE DESPRE CARTE

Sufletul şi umbra. Noi texte de psihanaliză culturală reprezintă o mostră clară de gândire psihanalitică, indiferent dacă această gândire s-a concretizat în studii şi eseuri de gen, în cronici scrise în marginea cărţilor de psihanaliză, în micropsihanalizarea câtorva episoade din viaţa cotidiană public-culturală sau în dialogurile purtate cu psihanalişti români ori francezi pe varii teme intelectuale. Coerentă în conceperea ei, lucrarea de faţă este totodată la fel de diversă şi de „colorată" ca şi viaţa oricăruia dintre noi. Autorul nefiind mânat de ambiţii canonice sau exhaustive, rezultă că nici înfăţişarea cărţii sale nu face câtuşi de puţin concurenţă ideii de „tratat" ori de expunere academică.  Valentin Protopopescu

Data apariției: 2006
Editura: Trei
Pagini: 272
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
psihanaliză, terapie, psihic, mental, dialoguri, cultură

Opinii Editoriale

Vasile Dem. Zamfirescu
„Valentin Protopopescu este de pe-acum, aşa cum o demonstrează eseurile sale, un excelent şi incomod reprezentant al interpretării psihanalitice a culturii".
Horia Gârbea
„Valentin Protopopescu este violent în ton şi inconfortabil în idee, dar se acoperă cu argumente şi raţionează strâns, păstrând în stil perfecta civilitate. El este un voluntar insurgent al tuturor cauzelor în care crede".
Paul Cernat
„Doxat, cu deschidere către teritorii şi discipline foarte diverse, cu o bună dicţiune a ideilor… eseistul Valentin Protopopescu este casant şi „usturător“, ironic la nevoie".

Opinia cititorilor