TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Psihologia şi mintea economică

Robert L. Leahy
Colecții/Serii: Psihologul expert
Această carte detaliază modelul multidimensional al luării deciziei, care se referă la modalitatea în care indivizii iau decizii în...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-8244-61-7
Dimensiuni: 16,5x24 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Psihologia şi mintea economică

MAI MULTE DESPRE CARTE

Această carte detaliază modelul multidimensional al luării deciziei, care se referă la modalitatea în care indivizii iau decizii în viaţa de fiecare zi – decizii legate de relaţii, activitate fizică sau orice altceva în care indivizii „investesc” timp sau depun efort comportamental. De asemenea, autorul utilizează teoria cognitiv-evolutivă pentru a clarifica modul în care copiii şi adolescenţii îşi reprezintă inegalitatea economică.

Autorul urmăreşte manifestarea unor modele logice din domeniul economiei în diferite ipostaze ale existenţei umane, la intersecţia dintre psihologia cognitivă şi conceptualizarea economică. 
De exemplu, partea I urmăreşte modelul de luare a deciziei pornind de la „teoria portofoliului” elaborată de Markowitz (1952). Potrivit acestui model, indivizii se deosebesc între ei prin asumpţiile şi strategiile lor în deciziile de a investi. 
Modelul teoriei portofoliului, privitor la luarea deciziei, aplică nişte concepte economice la viaţa de fiecare zi. Modelul este extins pentru a analiza modul în care tulburările de personalitate sau stilurile de personalitate pot să fie înţelese parţial în funcţie de teoriile lor de portofoliu. Deoarece scopul terapeutului este acela de a-i ajuta pe indivizi să facă schimbare, modelul portofoliului poate să fie utilizat pentru a înţelege în ce fel indivizii depresivi şi maniaci pot să fie aversivi faţă de risc şi, respectiv, iubitori de risc.

Autor: Robert L. Leahy
Traducător: Fidelia Stroie
Data apariției: 2013
Editura: ASCR
Pagini: 244
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
decizie, relaţii, dezvoltare personală, succes, teoria portofiului, act decizional, depresie, manie, risc

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus