TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Emoţie şi adaptare. O abordare cognitivă a proceselor afective

Richard S. Lazarus
Colecții/Serii: Psihologie-Psihoterapie
Pot fi înţelese emoţiile doar prin prisma factorilor individuali sau a condiţiilor externe? Motivaţia are vreo influenţă asupra...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-707-540-6
Dimensiuni: 14,5x20 cm
Tip copertă: Paperback

Emoţie şi adaptare. O abordare cognitivă a proceselor afective

MAI MULTE DESPRE CARTE

Pot fi înţelese emoţiile doar prin prisma factorilor individuali sau a condiţiilor externe? Motivaţia are vreo influenţă asupra procesului emoţional? Care este rolul relaţiei individ–mediu în acest proces?

Prin teoria cognitiv-motivaţional-relaţională, Richard S. Lazarus oferă un răspuns integrativ acestor întrebări, subliniind funcţia centrală a proceselor emoţionale şi motivaţionale în adaptarea individului la mediu, atât în evenimentele cotidiene, cât şi în eforturile pe temen lung ale individului pentru a supravieţui, a se dezvolta şi realiza.

Prima parte a cărţii se centrează asupra aspectelor controversate din psihologia emoţiei, oferind astfel contextul pentru formularea teoriei cognitiv-motivaţional-relaţionale prezentată în detaliu în partea a doua a volumului, ale cărei principii sunt aplicate la fiecare din principalele emoţii pozitive şi negative. În ultima parte a volumului este explorat modul în care emoţia influenţează pe termen lung trei tipuri de rezultate adaptative: sănătatea somatică, starea subiectivă de bine şi funcţionarea socială.

Autorul reuşeşte să menţină un echilibru între stilul academic şi cel colocvial, pune accent pe claritatea exprimării şi pe numeroase ilustrări clinice sau experimentale, astfel încât cartea poate fi citită şi înţeleasă nu numai de studenţi şi psihologi, dar şi de persoane din alte domenii în care emoţiile ocupă un loc central în activitatea practicienilor – medicină generală, psihiatrie, asistenţă socială.

Autor: Richard S. Lazarus
Traducător: Iuliana Diaconu
Data apariției: 2011
Editura: Trei
Titlu original: Emotion and Adaptation
Pagini: 688
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
procese afective, cogniţie

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus