TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Virusul minții. Cum ne poate fi de folos o știință revoluționara, memetica

Richard Brodie
Colecții/Serii: Total
AVERTISMENT: Aceasta carte contine un virus al mintii viu. Nu cititi aceasta carte decat daca sunteti dispusi sa va lasati infectat. Infectia ar...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-47-0816-1
Dimensiuni: 13x21 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Virusul minții. Cum ne poate fi de folos o știință revoluționara, memetica

MAI MULTE DESPRE CARTE

AVERTISMENT: Aceasta carte contine un virus al mintii viu. Nu cititi aceasta carte decat daca sunteti dispusi sa va lasati infectat. Infectia ar putea sa afecteze felul in care ganditi, in moduri mai mult sau mai putin subtile, sau chiar sa va bulverseze ideile pe care le aveti in prezent despre lume.


Toata lumea e infectata. Toti avem gusturi, dorinte si feluri de a lucra si de a trai care nu ne apartin. Acestea sunt virusuri ale mintii: acestea sunt memele. Cu totii le posedam si cu totii le transmitem mai departe.
In sine, asta e un lucru bun. Capacitatea nostra de a invata si de a transmite altora idei asemenea unor virusuri poate nivela diferentele intr-un fel incredibil de subtil. Totusi, puterea virusurilor mintii poate fi si ea manipulata – si este manipulata – cu ajutorul unei alte puteri: mass-media. Companiile de publicitate, guvernele, corporatiile multinationale stiu foarte bine cum un singur fragment de idee poate sa scape liber si sa infecteze pe toata lumea.
In aceasta extraordinara prezentare a memelor si a influentei pe care o pot exercita acestea, Richard Brodie ne explica modul in care tot ceea ce tine de viata noastra este controlat de meme.

Dar putem prelua controlul asupra modului in care gandim. Citind aceasta carte veti afla:
- ce sunt memele si cum va afecteaza;
- cum sa va raspanditi propriile meme;
- cum sa va reprogramati pe voi insiva si pe cei din jur.


Aceasta carte contine cunostintele necesare pentru a va putea modifica in mod fundamental fiecare aspect al vietii, doar devenind constienti de virusurile mintii.
De care dintre ei veti alege sa va lasati infectat?

Autor: Richard Brodie
Traducător: Amalia Mărăşescu
Data apariției: 2010
Editura: Paralela 45
Titlu original: Virus of the Mind: The New Science of the Meme
Pagini: 272
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
Psihologie, personalitate, putere, mass-media, viata, oameni, manipulare, publicitate, gusturi, dorințe, virusuri,, minte, idei, invatare,
  • Richard Brodie - Autor
    Richard Brodie este una din autoritatile mondiale in domeniul memeticii – studiul aspectelor autoreplicante ale culturii. Creator al programului Microsoft Word si asistent tehnic personal al lui Bill Gates, Brodie este si jucator profesionist de poker, precum si un pasionat cunoscator al internetului si al rolului acestuia in societate. 
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus