TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Personalitatea nevrotică a epocii noastre

Karen Horney
Colecții/Serii: Psihologie
Scopul care a călăuzit-o pe autoare în scrierea acestei cărţi – după cum singură declara – a fost acela de a descrie exact...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-8162-32-4
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Personalitatea nevrotică a epocii noastre

MAI MULTE DESPRE CARTE

Scopul care a călăuzit-o pe autoare în scrierea acestei cărţi – după cum singură declara – a fost acela de a descrie exact nevroticul care trăieşte printre noi, cu conflictele care îl macină, cu anxietăţile, cu suferinţele şi numeroasele dificultăţi pe care le are în relaţiile cu ceilalţi şi cu sine însuşi.

Karen Horney ajunge la concluzia că factorii generatori de nevroze sunt îndeosebi de natură socială. Sondajele ei sociologice, precum şi cunoaşterea studiilor acelor antropologi care au cercetat comparativ diverse civilizaţii, i-au format convingerea că civilizaţia actuală, construită pe concurenţă şi pe agresivitate, constituie terenul pe care în mod fatal se dezvoltă personalităţi patologice.

Cartea este adresată deopotrivă profanilor interesaţi şi acelora care prin profesia lor au de-a face cu persoane nevrotice; psihiatri, asistenţi sociali, educatori, antropologi, sociologi etc.

Autor: Karen Horney
Traducător: Leonard Gavriliu
Data apariției: 2010
Titlu original: The Neurotic Personality of our Time
Pagini: 216
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
anxietate, suferință, societate, agresivitate, societate contemporană, patologie
  • Karen Horney - Autor
    Karen Horney (1885—) s-a născut la Hamburg, în Germania şi a studiat medicina la Universitatea din Berlin. Medic psihiatru şi psihanalist a predat la Institutul Psihanalitic din Berlin şi la Institutului Psihanalitic din Chicago şi Institutului Psihanalitic din New York. Împreună cu Alfred Adler a fondat curentul neo-freudian. Printre lucrările sale se numărăPersonalitatea nevrotică a epocii noastre,Noi direcţii în...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus