TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

O bază de siguranţă. Aplicaţii clinice ale teoriei ataşamentului

John Bowlby
Colecții/Serii: Psihologie-Psihoterapie
Formulată iniţial pentru a fi utilizată în stabilirea diagnosticului şi în tratamentul pacienţilor şi familiilor cu probleme...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-707-422-5
Dimensiuni: 14,5x20 cm
Tip copertă: Paperback

O bază de siguranţă. Aplicaţii clinice ale teoriei ataşamentului

MAI MULTE DESPRE CARTE

Formulată iniţial pentru a fi utilizată în stabilirea diagnosticului şi în tratamentul pacienţilor şi familiilor cu probleme emoţionale, teoria ataşamentului a avut un mare impact şi asupra psihologiei dezvoltării umane.

Volumul de faţă cuprinde prelegeri ţinute de Bowlby, întemeietorul teoriei ataşamentului, cu diferite ocazii în faţa unui auditoriu format din specialişti din domeniul sănătăţii mentale în care clarifică şi evidenţiază trăsăturile distinctive ale ataşamentului: caracterul primar al ataşamentului, rolul de protecţie şi importanţa permanentă a ataşamentului pe parcursul întregului ciclu al vieţii; îngrijirea copiilor caracterizată de sensibilitate ca fundament pe care se construieşte sănătatea lor psihică, psihopatologia avându-şi rădăcinile în dificultăţile întâmpinate de copil în viaţa reală, în relaţia cu părinţii; similaritatea dintre parentajul reuşit şi psihoterapia eficientă, în care terapeutul oferă o bază de siguranţă de la care pacientul porneşte în explorarea de sine.

Scrisă într-un limbaj accesibil, cartea se adresează atât studenţilor, cât şi psihologilor, psihiatrilor, asistenţilor sociali şi tuturor celor interesaţi de modul în care se stabilesc legături afective între oameni.

Autor: John Bowlby
Traducător: Alexandra Timofte
Data apariției: august 2013
Editura: Trei
Titlu original: A Secure Base
Pagini: 280
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
probleme emotionale, atasament, sensibilitate
  • John Bowlby - Autor
    John Bowlby, psihiatru şi psihanalist englez, este cunoscut pentru interesul său pentru dezvoltarea copilului care a dus la formularea teoriei ataşamentului cu o mare influenţă asupra domeniilor psihologiei dezvoltării, psihopatologiei şi psihoterapiei. A scris numeroase cărţi şi articole, printre care Maternal Care and Mental Health, trilogia Attachment and Loss şi The Making and Breaking of Affectional Bonds.
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor