TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Istoria psihologiei universale

Ion Mânzat
Colecții/Serii: Dicţionare domeniale
Tratatul oferă posibilitatea de a readuce în actualitate dramele şi valorile perene ale psihologiei şi ale psihologilor. Sunt drame care nu...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-8358-34-5
Dimensiuni: 14,7x20,5 cm
Tip copertă: Hardcover

Istoria psihologiei universale

MAI MULTE DESPRE CARTE

Tratatul oferă posibilitatea de a readuce în actualitate dramele şi valorile perene ale psihologiei şi ale psihologilor. Sunt drame care nu alungă speranţa, nu înăbuşă iubirea şi nu ignoră credinţa. Istoria sufletului omenesc seamănă cu un pelerinaj spre centrul fiinţei. Perspectiva autorului este umanistă, transdisciplinară, metafizică, dar şi ştiinţifică. El mărturiseşte că istoria se face cu nevoie, pelerinajul se face cu nevoinţe.

Istoria oricărei ştiinţe se face şi cu dorinţă de istorie, dorinţa de a lăsa o urmă în posteritate: o lege, un principiu, un concept, o metodă, o metaforă revelatorie. Istoria sufletului (a psihismului şi a spiritului) se construieşte trudnic, cu chin şi voluptate, cu efort şi bucurie, cu imaginaţie şi cu vis.

Este o ispititoare aventură care se trăieşte visând la trecut şi la viitor, deopotrivă, visând la o lume mai spirituală. Întoarcere a eternei reîntoarceri sau devenire, continuă devenire întru spirit? Menirea sacră a psihologiei este renaşterea spirituală a omului.

Autor: Ion Mânzat
Data apariției: 2012
Pagini: 1072
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
valori, umanism, transcendenţă, metafizică, spirit, renaştere

Opinia cititorilor