TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Psihologia Sinelui

Heinz Kohut
Colecții/Serii: Psihologie-Psihoterapie
Psihologia Sinelui, întemeiată de Heinz Kohut, este una dintre cele mai importante orientări din psihologia, psihoterapia și...
Vezi mai multe detalii
Titluri conţinute:
Prelegerile de la Institutul de Psihanaliză din Chicago
ISBN: 978-606-719-635-1
Dimensiuni: 14,5x20,5 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Psihologia Sinelui

MAI MULTE DESPRE CARTE

Psihologia Sinelui, întemeiată de Heinz Kohut, este una dintre cele mai importante orientări din psihologia, psihoterapia și psihanaliza contemporană. Pornind de la tulburările narcisice de personalitate, frecvente în clinica sa din America anilor ’50, Kohut se distanțează de teoria pulsiunilor elaborată de Freud pe baza tratării nevrozelor, foarte răspândite în Europa începutului de secol. În centrul psihologiei sinelui se va afla linia narcisică a dezvoltării psihice, pe care Kohut o consideră prioritară. Sinele, obiectele sinelui, oglindirea, transferul narcisic iau locul principalelor concepte freudiene. Importantele modificări teoretice se concretizează în înnoiri ale tehnicii, între care privilegierea empatiei în raport cu interpretarea se situază pe primul plan.


Sintetizând întreaga concepție a lui Kohut, prelegerile interactive susținute de el la Chicago la mijlocul anilor ’70 se adresează psihoterapeuților, psihiatrilor, psihologilor, precum și tuturor celor interesați de cunoașterea de profunzime a omului.

Autor: Heinz Kohut
Coordonator: Paul Tolpin, Marian Tolpin
Data apariției: mai 2016
Editura: Trei
Titlu original: The Chicago Institute Lectures
Pagini: 596
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
psihologie, psihoterapie, psihanaliză, personalitate, nevroză, tratere, tehnică
  • Heinz Kohut - Autor
    Heinz Kohut (1913–1981), psihiatru și psihanalist, a predat la Universitatea din Chicago și a fost președinte al Asociației Americane de Psihanaliză și vicepreședinte al Asociației Psihanalitice Internaționale. Cărțile sale cele mai importante sunt: The Analysis of the Self (1971), The Restoration of the Self (1977) și How Does Analysis Cure? (1984).
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor