TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cercetări experimentale (Vol. 2) TR-CGJ-CEOCV2-17-N-001
Cercetări experimentale (Vol. 2)
Vezi
galerie

Cercetări experimentale (Vol. 2)

de Carl Gustav Jung

Id: #248256

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Aplicarea creatoare de către Jung a experimentelor de asociație a constituit o parte a investigației de pionierat efectuate la începutul acestui secol la Burghölzli din Zürich, sub egida riguroasă a lui Eugen Bleuler. Cercetările lui Freud, deși cunoscute pe atunci, dar încă recunoscute cu greu, au fost avute în vedere în mod evident de către Jung când a examinat comportamentul aparent derutant al asociațiilor. În loc să-l dea la o parte și să-l privească drept o simplă abatere sau ca pe „o lipsă de reacție”, el a aplicat asupra acestui comportament metoda interpretării și a formulat „teoria complexelor”. Astfel a salvat metoda asociațiilor de „pedanteria științifică… și i a redat vitalitatea și interesul pentru viața reală”. Studiile din acest volum au reprezentat la vremea lor un progres revoluționar în folosirea tehnicilor experimentale.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Carl Gustav Jung

Traducător: Radu Gabriel Pârvu

Data apariției: martie 2017

Titlu original: Experimentelle Untersuchungen. Gesammelte Werke

ISBN: 978-606-719-553-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 784

Limbă: Română

Dimensiuni: 14x20,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Trei

Teme: creativitate

 

Opinii editoriale

„În 1903 am recitit Interpretarea viselor a lui Freud. Ceea ce mă interesa înainte de toate era utilizarea conceptului de «mecanism de refulare». Întâlnisem frecvent refulările în experimentele mele cu asociațiile de cuvinte: la anumite cuvinte-stimul, pacienții fie nu găseau niciun răspuns asociativ, fie mi-l dădeau după un timp de reacție considerabil prelungit. O astfel de perturbare survenea când cuvântul-stimul atingea o durere sufletească sau un conflict psihic, de care pacienții nu erau conștienți.”

C.G. Jung, Amintiri, vise, reflecții

„Experimentul asociațiilor ne arată complexele ideatice ale pacientului. În multe cazuri, acesta încearcă, pe orice căi, să nege existența complexului sau măcar să o minimalizeze. Întrucât, din punct de vedere terapeutic este important să-l determinăm pe pacient să se autocunoască, să-şi cunoască propriile complexe, trebuie să ținem cont de această circumstanță şi, prin urmare, să procedăm cu prudență şi tact.”

C.G. Jung, Cercetări experimentale
Carl Gustav Jung
Carl Gustav Jung
Autor

Carl Gustav Jung, psiholog şi psihiatru elveţian, a făcut studii de medicină gen...

vezi autor