TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Riscurile puterii celor care ajută. Pentru psihologi, medici, asistenți sociali, profesori și preoți TR-ADG-RPCCAP-17-N-001
Riscurile puterii celor care ajută. Pentru psihologi, medici, asistenți sociali, profesori și preoți
Vezi
galerie

Riscurile puterii celor care ajută. Pentru psihologi, medici, asistenți sociali, profesori și preoți

de Adolf Guggenbühl-Craig

Titlu apărut în colecția Psihologia pentru toţi la Trei

Id: #248257

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Fie că suntem psihologi, medici, profesori sau asistenți sociali, ne-am dedicat unei profesii în care ajutăm oameni aflați în suferință, în nevoie, în neștiință, oameni pe care îi salvăm, îi protejăm, îi susținem sau îi creștem. Profesii dificile, care cer mari eforturi, dar oferă și mari satisfacții. Există însă doar această parte luminoasă? Putem face doar bine? Confruntați în permanență cu destine tragice, terapeuții pot aluneca pe panta umbrei, evitând suferința neputinței. Prin cartea de față, scrisă într-un limbaj accesibil și plină de exemplificări, Guggenbühl-Craig ne permite să examinăm si latura întunecată a profesiei, unde îi gasim pe cei care ajută urmărind nu beneficiul celuilalt, ci propriul beneficiu și deținerea puterii – șarlatanul, impostorul, ipocritul, falsul profet. Și să descoperim și soluția – maturizarea psihică, reducerea clivajelor prin explorarea psihicului în întregimea sa, astfel încât asistentul social să nu mai considere că își poate practica profesia inginerește, profesorul să nu mai creadă că doar elevii sunt copilăroși, iar terapeutul să nu mai vadă boala doar la pacienții lui. 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Adolf Guggenbühl-Craig

Traducător: Violeta Bîrzescu

Data apariției: martie 2017

Titlu original: Psychologische Praxis, Band 45 Macht als Gefahr beim Helfer 5., unveranderte Auflage

ISBN: 978-606-719-897-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 176

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Trei

 

Opinii editoriale

”Se vorbește foarte mult despre dificultățile clienților și ale pacienților, dar foarte puțin despre umbra analistului. Formarea asistenţilor sociali, a surorilor medicale, a profesorilor, a asistentelor comunitare, a medicilor ș.a.m.d. ar trebui să urmărească informarea într-o manieră cât mai limpede a celor aflaţi în formare referitor la faptul că, în sensul descris de mine, problemele clienților lor sunt și ale lor. Asemenea replicii judecătorului englez care vede un criminal condamnat la moarte îndreptându-se către locul execuției, şi cei ce și-au ales aceste profesii ar trebui să-și spună mereu: „Doar prin mila Domnului nu sunt eu în locul lui"

Autorul

”Un psihoterapeut poate suferi de anumite simptome nevrotice compulsive de care îl poate elibera totuşi, pe pacient. Dar procesul de individuare al pacientului va fi doar arareori activat dacă în terapeut acest proces nu este activ. Pentru analist, confruntarea cu umbra analitică este parte din procesul de individuare. Este foarte dificil pentru analist să intre în contact cu propriul sine fără să-și activeze umbra profesională. Căci sarcina sa, propria sa cale către individuare, trece prin însuși câmpul de lucru al activității sale profesionale, așa cum se întâmplă, de altfel, și în cazul altor oameni.”

Autorul