TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Dincolo de raţiune. Naştere, moarte şi transcendenţă în psihoterapie (ediţia a II-a)

Stanislav Grof
Colecții/Serii: Biblioterapia
Cartea lui Stanislav Grof cuprinde două abordări diferite ale psihoterapiei. Pe de o parte, autorul face o recapitulare exhaustivă a...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-669-747-0
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Dincolo de raţiune. Naştere, moarte şi transcendenţă în psihoterapie (ediţia a II-a)

MAI MULTE DESPRE CARTE

Cartea lui Stanislav Grof cuprinde două abordări diferite ale psihoterapiei. Pe de o parte, autorul face o recapitulare exhaustivă a principalelor teorii şi principii din psihologia şi psihiatria modernă insistând, pe bună dreptate, asupra ideilor formulate de cei mai importanţi reprezentanţi ai acestora: Freud, Jung, Adler etc. , iar, pe de altă parte, propune o schimbare de paradigmă, accentuând rezultatele cercetărilor sale întreprinse cu ajutorul substanţelor psihedelice. 

Dincolo de raţiune se găsesc aşa-numitele tărâmuri transpersonale, pe care chiar şi omul de ştiinţă de azi nu poate şi nu mai trebuie să le ignore. Concepţia newtonian-carteziană despre lume trebuie înlocuită cu o viziune nouă, de natură spirituală, care să reflecte poziţia omului ca element constitutiv al Universului, participant la existenţa unor lumi fascinante, de unde îşi poate extrage cunoaşterea şi metodele potrivite de abordare a unor manifestări patologice. 
 
Metodele lui Grof au dat rezultate, iar cercetarea sa poate reprezenta un punct de cotitură în evoluţia psihoterapiei şi a instrumentarului său ştiinţific. 
 
Autor: Stanislav Grof
Traducător: Ileana Achim, Raluca Aron
Data apariției: 2009
Editura: Curtea Veche
Titlu original: Beyond the Brain. Birth, Death and Transcendence in Psychotherapy
Pagini: 548
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
psihoterapie, substanțe psihedelice, patologie, transpersonal, spiritualitate
  • Stanislav Grof - Autor
    Stanislav Grof este unul dintre fondatorii psihologiei transpersonale. Şi-a luat doctoratul la Praga, în 1957, şi a absolvit Academia Cehoslovacă de Ştiinţe în 1965, devenind la vremea aceea un psihanalist freudian. În 1967, a fost invitat ca asistent la Johns Hopkins University School of Medicine din Baltimore, după care a ajuns cercetător-şef la Maryland Psychiatric Research Center, unde a lucrat, printre alţii, cu Walter Pahnke...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus