TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
De ce mi-e foame? De la teama de lipsuri la nebunia dietelor PH-MAT-DCMFDL-15-N-001
De ce mi-e foame? De la teama de lipsuri la nebunia dietelor
Vezi
galerie

De ce mi-e foame? De la teama de lipsuri la nebunia dietelor

de Marie Thirion

Titlu apărut în colecția Sănătate la Philobia

Id: #226741

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Pornind de la cele mai recente studii din sfera psihologiei, neurologiei sau a bolilor de nutriţie şi de metabolism, dr. Marie Thirion analizează mecanismele care stau la baza senzaţiei de foame, a plăcerii şi a saţietăţii, dar şi comportamentul pe care îl avem într-un anumit mediu nutriţional. De la cea mai fragedă vârstă, experienţele alimentare ne cimentează fundamentul pornind de la care apare senzaţia de foame. 

Cauzele îngrăşării şi ale obezităţii din Occident sunt mult mai profunde decât erorile dietetice individuale. Argumentele aşa-zis ştiinţifice care vin să sprijine un anumit regim alimentar sau altul sunt extrem de simpliste. În societatea în care trăim, una a abundenţei alimentare, trebuie să ne întrebăm permanent ce înseamnă să fii echilibrat (sau în ce constă dezechilibrul), astfel încât să ne adaptăm cât mai bine la modul de viaţă din zilele noastre şi la nevoile reale pe care le avem. 

Prin faptul că înţelegem mai bine cine suntem, de ce şi cum mâncăm, această carte inovatoare ne invită să înţelegem totul despre foame, o pulsiune care ne ajută de altfel să trăim şi să ne dezvoltăm.

 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Marie Thirion

Traducător: Cristina Livia Vasilescu

Data apariției: mai 2015

Titlu original: Pourquoi j'ai faim?

ISBN: 978-606-8560-18-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 320

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Philobia