TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Vina ne învaţă, iubirea ne vindecă

Joan Borysenko
"Aceasta este o carte despre a ne reaminti ce am pierdut. De câte ori nu v-aţi trezit dimineaţa, oftând la perspectiva unei noi zile,...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-7978-42-0
EAN-16: 9789737978420
Dimensiuni: 14x20 cm
Tip copertă: Paperback

Vina ne învaţă, iubirea ne vindecă

MAI MULTE DESPRE CARTE

"Aceasta este o carte despre a ne reaminti ce am pierdut. De câte ori nu v-aţi trezit dimineaţa, oftând la perspectiva unei noi zile, cu toate sarcinile, anxietăţile şi dificultăţile acesteia? De câte ori nu aţi revăzut în minte regretele de ieri şi aţi anticipat temerile de mâine, chiar înainte ca ziua să înceapă? Dimineţile în care întâmpinăm lumea cu oboseală şi grijă, ne arată clar ce pierdem, cei mai mulţi dintre noi, pe măsură ce avansăm în vârstă - starea naturală de curiozitate, uimire, recunoştinţă şi entuziasm, care îi face pe copii atât de încântători. 

Îmi amintesc ce sentiment special aveam când îi ridicam pe copiii mei dimineaţa din pătuţ şi erau atât de entuziasmaţi de ziua ce începea. Trăind în momentul prezent, ei abordau viaţa cu uimire, anticipaţie şi onestitate. Dacă le era foame sau erau uzi, plângeau şi ţipau. Dacă erau mulţumiţi, râdeau sau zâmbeau. Erau umani în mod autentic şi liberi în a se exprima într-un mod în care, adeseori, adulţii nu o pot face. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, obligaţiile, responsabilităţile şi rolurile noastre preiau, de cele mai multe ori, controlul. Nemaifiind liberi în a ne exprima dispoziţiile, nevoile şi fanteziile, ne găsim plăcerea în actul de a-i mulţumi pe ceilalţi. Stările noastre naturale de dispoziţie şi impulsurile se simt ruşinate şi învăţăm să le blocăm, treptat, resemnându-ne să trăim într-o stare de vinovăţie nesănătoasă, în care efortul inutil de a mulţumi pe toată lumea, de a face bine, de a fi "perfect" şi de a ne menţine şi pe noi în siguranţă pe durata acestui proces, ne ţine prizonierii îndemnului de a face ceea ce credem că "ar trebui" să realizăm. 

Dacă spunem da vinovăţiei, începem să zicem nu vieţii." (Joan Borysenko)

Autor: Joan Borysenko
Traducător: Mihaela Ivănuş
Data apariției: 2006
Editura: For You
Titlu original: Guilt is the Teacher, Love is the Lesson
Pagini: 293
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
psihologie practică, dezvoltare personală
  • Joan Borysenko Joan Borysenko - Autor
    Joan Borysenko, Ph.D., este un orator de renume internaţional în spiritualitate, medicină integrativă şi legătura dintre minte şi corp. Ea deţine un doctorat în ştiinţele medicale, de la Facultatea de Medicină Harvard, o licenţă de psiholog...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Părintele Andrew M. Greeley
„O carte minunat de înţeleaptă, caldă, pătrunzătoare. E sigur că viaţa tuturor celor care o vor citi va deveni mai bogată şi mai fericită.”
Daniel Goleman, autor al cărţii "Minte Meditativă"
„Un manual de auto-vindecare - un îndrumar pentru a explora rănile copilăriei şi pentru a folosi acesta confruntare ca pe un vehicul de evoluţie spirituală. Este un amestec minunat între psihologic şi transcendent, un antidot împotriva disconfortului mental şi fizic”.
Willis Harman, Preşedinte al Institutului de Ştiinţe Noetice
„O carte profundă, care se citeşte uşor… o contribuţie majoră la literatura care tratează vindecarea persoanei şi a planetei”.

Opinia cititorilor