TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Mentalitatea învingătorului. O nouă psihologie a succesului

Carol S. Dweck
Colecții/Serii: Cărţi-Cheie
Carol S. Dweck, profesoară de psihologie la Stanford, lansează o teorie nouă potrivit căreia mentalitatea oamenilor e de două feluri: rigidă...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-588-340-6
Dimensiuni: 13,3x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Carol S. Dweck, profesoară de psihologie la Stanford, lansează o teorie nouă potrivit căreia mentalitatea oamenilor e de două feluri: rigidă şi flexibilă. Mentalitatea constă, de fapt, într-un set de convingeri despre propria persoană şi despre însuşirile noastre cele mai importante. Gândeşte-te la inteligenţa, talentele şi personalitatea ta. Le simţi ca pe nişte aspecte rigide, de neschimbat? Sau eşti de părere că ţi le poţi dezvolta în timp?


Oamenii cu mentalitate rigidă cred că însuşirile lor fundamentale sunt un dat, că inteligenţa şi talentele lor nu pot fi schimbate. Dacă sunt suficient de deştepţi, foarte bine, dacă nu… mai deştepţi de atât oricum nu vor fi. Aceşti oameni simt nevoia să-şi dovedească mereu calităţile, atât faţă de ei înşişi, cât şi faţă de cei din jur, în loc să şi le dezvolte. Şi consideră că, pentru a avea succes, e de ajuns să ai talent, că nu trebuie să faci niciun efort.

Oamenii cu mentalitate flexibilă, pe de altă parte, sunt de părere că-şi pot dezvolta calităţile prin strădanie şi dăruire. Desigur, sunt mândri de inteligenţa şi talentele lor, dar acestea reprezintă doar o rampă pentru dezvoltarea lor personală. Sunt conştienţi că nimeni, fie că vorbim de Mozart, Darwin sau Michael Jordan, n-a realizat vreodată un lucru măreţ fără să înveţe şi să se perfecţioneze încontinuu. Oamenii cu mentalitate flexibilă sunt maleabili şi dornici să-şi însuşească lucruri noi, două aspecte esenţiale pentru a te realiza în viaţă. Practic, toţi oamenii realizaţi au aceste calităţi.

Dweck discută pe larg despre influenţele celor două tipuri de mentalitate în toate aspectele vieţii, de la afaceri la dragoste. Şi susţine că poţi oricând să-ţi schimbi gândirea din rigidă în flexibilă, trecând, aşadar, în tabăra oamenilor de succes.

 

Autor: Carol S. Dweck
Traducător: Simona Karner
Data apariției: 2012
Editura: Curtea Veche
Titlu original: Mindset: The New Psychology of Success
Pagini: 384
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
dezvoltare personală, psihologie practică, cărți motivaționale, leadership, succes
  • Carol S. Dweck - Autor
    Carol S. Dweck este profesoară de psihologie la Universitatea Stanford şi este renumită pentru cercetările sale despre succes şi motivaţie. A ţinut cursuri şi la Univesităţile Columbia şi Harvard, precum şi în nenumărate alte instituţii din lume şi a primit un post la American Academy of Arts and Sciences. Este autoarea volumului ştiinţific Self-Theories: Their Role in Motivation, Personality, and Development, desemnat Cartea...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor