TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Decus in labore

Maestrul Z & Discipolul A
Colecții/Serii: Esoterica
La aceasta lectie a calfei, numeroase teme de mare complexitate, teme ce se impun a fi temeinic investigate, intelese si mai ales traite, in toata...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 9789731112725
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Decus in labore

MAI MULTE DESPRE CARTE

La aceasta lectie a calfei, numeroase teme de mare complexitate, teme ce se impun a fi temeinic investigate, intelese si mai ales traite, in toata profunzimea lor, de catre toti acei practicanti ai Artei regale care, pentru moment, sunt fata in fata cu incercarea despre care vorbeam.

Nu poti fi un om adevarat daca nu stapanesti si tu desertul companionajului, fratele meu, cu toate pericolele, iluziile si splendorile sale. Intre piscul iluzoriei maiestrii (cum in mod inspirat, spunea Wirth) si strafundurile intunecate si deosebit de anevoioase ale parcursului de ucenic, companionul, aflat in plin desert, isi va inalta cu deplina sarguinta si dedicatie, catedrala sa din piatra si, concomitent, lucrand asupra lui insusi, catedrala sa de lumina – sublim edificiu spiritual – cu ajutorul caruia se va ridica si el catre Inaltul Cerului.

Catehismele masonice din vechime stau marturie si astazi, pentru noi toti, cu privire la cele trei mari bijuterii ascunse ale gradului: Pavajul mozaicat, Steaua inflacarata si Lantul de unire. Fie chiar si numai aceste trei motive si ar fi de ajuns, cred eu, pentru a sustine ipoteza potrivit careia incarcatura de sacralitate a ritualului masonic de la gradul de companion este cel putin la fel de semnificativa precum cea din ritualul ucenicului si cea din ritualului maestrului.

La toate acestea, in carte am mai adaugat cateva subiecte pe care le-am considerat importante, si anume: (i) calatoriile, ca instrument specific de investigare si cunoastere a gradului, cu accent pe ceea ce numim „alternativa nomada”; (ii) iubirea fraterna, ca liant al interconectarii noastre cotidiene si ca recunoastere a faptului ca numai impreuna putem alcatui Totul; (iii) marginalii privind regularitatea masonica asa cum se manifesta aceasta in epoca sumbra Kali Yuga; (iv) cateva precizaridespre vederea Stelei inflacarate si, in fine, (v) o sumara descriere a celui de-al treilea personaj, Profetul, cel care se adauga Regelui si Inaltului Preot, inchizand astfel trigonul sacru din Atelierul masonic. In schimb, au ramas in afara dialogului nostru cateva subiecte foarte importante, de regula circumscrise problematicii specifice gradului de calfa, intre care: (i) scara elicoidala, (ii) sensul vietii si (iii) marea opera.

Aceasta carte a noastra prezinta nu doar elemente si aspecte ce intereseaza cunoasterea masonica la gradul de calfa ci, mai ales, un drum initiatic asumat si parcurs in chiar aceste timpuri, cu bune si cu rele, cu ezitari, dar si cu numeroase revelatii si impliniri.

Data apariției: 2013
Editura: Herald
Pagini: 208
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
sensuri, existenţă, scară, bun, rău, mason
Locuri în topurile Cartepedia
  • Maestrul Z & Discipolul A - Autor
    Discipolul A si Maestrul Z si-au exprimat dorinta ferma de a ramane necunoscuti pentru marele public. Multi dintre frati insa, stiu bine cine sunt cei doi si, pentru autorii cartii, aceasta recunoastere este mai mult decat suficienta. In fond, prin dialogul consemnat in lucrare nu se face altceva decat o transmisie mai explicita a unor mesaje initiatice si, in egala masura, a unor intelesuri, chei si considerente ce provin din traditia masonica. Ca atare, acest...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor