logo
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist

Știința Voodoo

Robert Park
Colecții/Serii: Paşi peste graniţe
O tot mai buna, si la urma urmei surprinzatoare, cunoastere stiintifica a lumii nu ne-a facut imuni la spectrul larg de aberatii produse in...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-50-1271-5
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

MAI MULTE DESPRE CARTE

O tot mai buna, si la urma urmei surprinzatoare, cunoastere stiintifica a lumii nu ne-a facut imuni la spectrul larg de aberatii produse in permanenta de minti naive, ignorante, infierbantate ori pornite de-a dreptul pe drumul escrocheriei. Toate acestea sunt botezate de Robert Park, unul dintre fizicienii de frunte ai Americii, stiinta voodoo. Stiinta voodoo e un fel de umbra a stiintei reale, o umbra care se intinde malefic asupra societatii cu ajutorul televiziunilor si al jurnalistilor incapabili sa discearna intre autoiluzionare sau pacaleala curata si examenul critic serios de care are nevoie adevarata stiinta. Personajele cartii lui Park sunt inventatori de perpetuum mobile, vraci care folosesc misterioasa bioenergie, oameni politici care iau decizii strategice capitale fara sa aiba cea mai vaga idee despre cunostintele implicate, dar si savanti cu diplome in regula care se lasa pacaliti luand propriile lor dorinte drept realitati si refuzand concluziile testelor cruciale. Robert Park vorbeste despre deliruri pseudostiintifice care au cuprins lumea intreaga: fuziunea la rece, parapsihologia, efectul cancerigen al cablurilor de inalta tensiune, homeopatia, energia gratuita infinita. Eroii tuturor acestor aventuri ridicole au ceva in comun: gena credintei nu e tinuta in frau de scepticism. Efectul acestor aventuri insa nu mai are nimic comic. Prostia se revarsa periculos asupra unei societati in cautare de miracole si incapabila sa digere adevaratul miracol al stiintei.

Stiintei Voodoo i se alatura un cuvant inainte scris de fizicianul roman Gheorghe Stratan, autor al unei carti asemanatoare despre aberatiile pseudostiintifice de la noi, Tara bazaconiilor.

Autor: Robert Park
Traducător: Nicolae Anghelescu
Data apariției: 2006
Editura: Humanitas
Titlu original: Voodoo Science
Pagini: 274
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
știința pentru toți, falsuri, pseudoștiință, iluzionare

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus