TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Un palid punct albastru

Carl Sagan
Colecții/Serii: Mathesis
În volumul Cosmos, astronomul Carl Sagan ne-a permis să întrezărim magnificul mister al universului, făcându-l accesibil pentru...
Vezi mai multe detalii
Titluri conţinute:
Viziune asupra viitorului omenirii în spațiu
ISBN: 978-973-111-597-9
EAN-16: 5948417280149
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Un palid punct albastru

MAI MULTE DESPRE CARTE

În volumul Cosmos, astronomul Carl Sagan ne-a permis să întrezărim magnificul mister al universului, făcându-l accesibil pentru milioane de oameni de pe întreagă planetă. În Un palid punct albastru, această continuare uimitoare a Cosmosului, Sagan își desăvârșește călătoria revoluționară prin spațiu și timp.
Făcând un periplu prin sistemul nostru solar, prin galaxia Calea Lactee și chiar mai departe, Sagan pune cap la cap o istorie a descoperirilor astronomice, un rezumat cuprinzător al călătoriilor de explorare spațială, și face o trecere în revistă a vieții: de la originile sale acvatice până la viitorul imaginar al umanității, în care, după ce Pământul va fi de mult înghițit de Soare, oamenii se vor stabili pe alte planete, modelându-le peisajul.


Charisma lui Carl Sagan că popularizator al științei se explică nu doar prin volumul prodigios al cunoștințelor sale, ci și prin optimismul de care dă dovadă și prin fascinația pe care o simte în fața universului. O persoană plină de imaginație și un vizionar, astronomul de la Universitatea Cornell ne aprinde imaginația și transformă știința într-un spectacol de zile mari. Sagan se întoarce iar și iar la nevoia omenirii de a călători și la curiozitatea noastră nesecată cu privire la locul pe care îl ocupăm în univers.

„Priviți din nou acel punct. Acolo ne aflăm noi. Este casa noastră. Suntem noi. Pe acesta și-au trăit și își trăiesc viața toți cei pe care-i iubești, toți cei pe care-i știi, toți cei despre care ai auzit și, până la urmă, toate ființele umane care au existat. Acolo se află totalitatea bucuriilor și suferințelor noastre, mii de religii, ideologii și doctrine economice încrezătoare, fiecare vânător și culegător, fiecare erou și laș, fiecare creator și distrugător de civilizație, fiecare rege și țăran, fiecare tânără pereche îndrăgostită, fiecare mamă și tată, copil plin de speranță, inventator și explorator, fiecare moralizator, fiecare politician corupt, fiecare «superstar», fiecare «lider suprem», fiecare sfânt și păcătos din istoria speciei noastre a trăit acolo – pe un fir de praf suspendat într-o rază de soare.”

„S-a spus uneori că astronomia este o experiență care te umple de umilință și îți întărește caracterul. Poate că nu există vreo dovadă mai bună a nebuniei vanității umane decât această imagine îndepărtată a măruntei noastre lumi. În opinia mea, subliniază responsabilitatea pe care o avem de a ne trata cu mai mare blândețe unul pe celălalt și de a păstra și iubi palidul punct albastru, singurul cămin pe care îl cunoaștem.”

„Un fir de iarbă este ceva obișnuit pe Pământ; pe Marte va fi un miracol. Descendenții noștri de pe Marte vor cunoaște valoarea unui petic de verdeață. Iar dacă un fir de iarbă este neprețuit, care este valoarea unei ființe omenești?”

Cuprins extins:
Rătăcitorii
Cap. 1. Suntem aici
Cap. 2. Aberații ale luminii
Cap. 3. Marile retrogradări
Cap. 4. Un univers ce nu este făcut pentru noi
Cap. 5. Există viață inteligentă pe Pămant?
Cap. 6. Triumf pentru Voyager
Cap. 7. Printre sateliții lui Saturn
Cap. 8. Prima planetă nouă
Cap. 9. O navă americană la granițele sistemului solar
Cap. 10. Negru sacru
Cap. 11. Luceafărul de seară și cel de dimineață
Cap. 12. Cand Pămantul se topește
Cap. 13. Darul lui Apollo
Cap. 14. Explorand alte lumi și protejand-o pe aceasta
Cap. 15. Lumea miracolelor iși deschide porțile
Cap. 16. Urcand pană la cer
Cap. 17. Violență interplanetară de rutină
Cap. 18. Mlaștina din Camarina
Cap. 19. Remodelarea planetelor
Cap. 20. Intuneric
Cap. 21. La cer!
Cap. 22. Tiptil prin Calea Lactee
Referință bibliografică
Despre autor
Mulțumiri
Autor: Carl Sagan
Traducător: Walter Fotescu
Data apariției: mai 2016
Editura: Herald
Titlu original: Pale Blue Dot: A Vision of the Human Future in Space
Pagini: 352
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
știință, univers, cosmos, spațiu, timp, sistem solar, galaxie, astronomie
Locuri în topurile Cartepedia
  • Carl Sagan Carl Sagan - Autor
    Carl Sagan (n. 9 noiembrie 1934, Brooklyn – d. 20 decembrie 1996, Seattle) a fost Profesor în Astronomie și Științe Spațiale și Director al Laboratorului pentru Studii Planetare al Universității Cornell; a mai fost afiliat la Jet Propulsion...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

The Washinton Post Book World
„Fascinant . . . Memorabil . . . Revelator . . . Probabil cea mai bună carte a lui Carl Sagan.”
Chicago Tribune
„[Un palid punct albastru] proiectează cititorii dincolo de Cosmos . . . Sagan vede viitorul omenirii în stele.”

Opinia cititorilor