TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Politica de securitate naţională. Concepte, instituţii, procese

Luciana Alexandra Ghica, Marian Zulean
Colecții/Serii: Collegium
Calitatea de membru NATO si UE a impus si in Romania, prin principiul controlului democratic civil, specializarea in „studii de...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-0624-5
Dimensiuni: 16,5x23 cm
Tip copertă: Paperback

MAI MULTE DESPRE CARTE

Calitatea de membru NATO si UE a impus si in Romania, prin principiul controlului democratic civil, specializarea in „studii de securitate” si „politica de securitate”. Manual comprehensiv de profil, lucrarea contribuie atit la intelegerea principalelor teorii privind politicile si mediul de securitate contemporane, cit si a institutiilor de securitate nationala, a procesului si mecanismelor de decizie.

Cuprins extins:
Politica de securitate nationala ca domeniu al politicilor publice
Strategia de securitate nationala
Relatiile internationale intre istorie. teorie si politici publice. Lectia americana
Securitatea regionala. Contexte
agende
identitati
Controlul democratic al serviciilor de informatii
Gestionarea crizelor si a conflictelor internationale
Autor: Luciana Alexandra Ghica, Marian Zulean
Data apariției: 2007
Editura: Polirom
Pagini: 328
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
politologie, relatii internaţionale, securitate naţională, politici publice, control democratic, servicii de informaţii, gestionarea crizelor
 • Marian Zulean
  Autor
  Luciana Alexandra Ghica - Autor
  Luciana Alexandra Ghica este HESP/AFP Fellow si profesor asistent la Catedra de relatii internationale si studii europene a Facultatii de Stiinte Politice din cadrul Universitatii din Bucuresti, membru al mai multor asociatii internationale de stiinte politice si istorice. Volume publicate: Enciclopedia Uniunii Europene (coord., ed. I, 2005; ed. a II-a, 2006; ed. a III-a, 2007), Romania si Uniunea Europeana. O istorie cronologica (2006).
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Luciana Alexandra Ghica
  Autor
  Marian Zulean - Autor
  Marian Zulean este doctor in sociologie militara, consilier prezidential in cadrul Departamentului de Securitate Nationala si profesor asociat la Universitatea din Bucuresti si la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative. Volume publicate: Politici publice (in colab. cu Adrian Miroiu si Mireille Radoi, 2002), Armata si societatea in tranzitie (2003).
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Centre for Security and International Studies
"Referindu-ne la intregul volum Politica de securitate nationala. Concepte, insitutii, procese, trebuie sa recunoastem ca lucrarea se dovedeste a fi un produs academic autentic deoarece reuseste sa trateze armonios cadrul complex al securitatii nationale din perspectiva politicii publice si sa isi indeplineasca misiunea in contextul romanesc prin imbinarea, intr-o maniera originala, a realitatilor actuale la nivel national si international cu subiectele de actualitate."
20 iulie-26 iulie 20, Revista 22 - Corina Carp
"Initial, am crezut ca am in fata un volum despre concepte si institutii de securitate limitate la nivel national. Citind cartea, am descoperit insa rezultate remarcabile ale eforturilor de cercetare academica, studii sincronizate la dezbaterile teoretice contemporane si, ceea ce este foarte important, modele de analiza care depasesc granitele nationale. Originalitatea lucrarii consta in special in formularea politicii de securitate ca domeniu al politicilor publice. De altfel, in prima parte a volumului, editorii prezinta in detaliu aceasta abordare, oferindu-ne o interesanta viziune asupra studiilor de securitate. Perspectiva lor asupra principalelor teme si dezbateri este insotita si de o provocatoare agenda de dezvoltare a domeniului. In celelalte doua parti, volumul ofera un algoritm practic de elaborare a politicilor si strategiilor de securitate nationala, printr-o serie de capitole ce prezinta detaliat concepte si studii de caz. Este, asadar, demna de remarcat stradania editorilor de a coordona o echipa numeroasa de autori, majoritatea cercetatori sau profesori la prestigioase centre de cercetare sau universitati din Romania, Marea Britanie, Elvetia, Statele Unite, Spania si Australia."
Zbigniew Brzezinski
"Volumul reprezinta o contributie valoroasa pentru cercetarea securitatii nationale in Europa de Est, reamintindu-ne faptul ca, desi nu exista formule miraculoase, studiile de securitate necesita, in mod fundamental, dezbateri inteligente.” 

Opinia cititorilor