TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Imperiul în oglindă. Strategii de mare putere în Statele Unite şi în Rusia

Didier Chaudet, Florent Permentier, Benoit Pelopidas
Colecții/Serii: Cartier Istoric
La momentul revenirii Rusiei pe scena internațională, ideea de imperiu a cunoscut o reînnoire în ochii intelectualilor care căutau să...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-9975-79-509-8
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Imperiul în oglindă. Strategii de mare putere în Statele Unite şi în Rusia

MAI MULTE DESPRE CARTE

La momentul revenirii Rusiei pe scena internațională, ideea de imperiu a cunoscut o reînnoire în ochii intelectualilor care căutau să influențeze marile puteri, fie că aceștia erau neo-conservatorii de la Washington, fie neo-eurasiștii de la Moscova. Analiza tradiției politice în care se înscriu aceștia din urmă scoate la lumină niște imperii care nu-și dau numele și care trădează mult naționalism în spatele retoricii imperiale. Imperiul în Oglindă. Strategii de Mare Putere în Statele Unite și Rusia este un aprofundat studiu geopolitic care încearcă să definească gradul de convergență dintre acești intelectuali și politica externă a celor două mari puteri – Statele Unite și Rusia – care desenează viitorul ordinii internaționale. 

 

Potrivit lui Florent Parmentier, o analiză a fenomenului imperial se impune pentru a „demasca” structurile de putere pe care le utilizează SUA şi Rusia. „Ne-am propus să înţelegem ce înseamnă imperiul aşa cum îl reprezintă SUA şi Rusia. Pentru că, dacă îi înţelegem logica internă, putem prevedea într-o oarecare măsură şi tendinţele politicilor pe care mai târziu le-ar putea adopta”, a declarat autorul. 
februarie 2009, Info-Prim Neo

Autor: Didier Chaudet, Florent Permentier, Benoit Pelopidas
Traducător: Gabriela-Lucia Şiclovan
Data apariției: 2008
Editura: Cartier
Pagini: 336
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
politică, relații internaționale, marile puteri, Washington, Moscova, naționalism, geopolitică, putere
  • Didier Chaudet - Autor
    Politolog, specializat mai ales în istoria Asiei Centrale. Licențiat al Sciences Po Paris, este în prezent doctorand la această instituție. A studiat relațiile internaționale la Universitatea Al Farabi din Almaty (Kazahstan) în perioada 2005-2006. A efectuat mai multe sejururi în Statele Unite ale Americii și în lumea musulmană. A fost Fox Internațional Fellow la Universitatea din Yale în perioada 2006-2007. Este...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Philippe Conde pe Diploweb.com
„Publicarea Imperiului în Oglindă aruncă o lumină inedită şi originală asupra genezei intelectuale a ideii de imperiu şi asupra impactului său actual în Statele Unite şi în Rusia, prin analiza influenţei grupului neo-conservator de la Washington şi a grupului neo-eurasist de la Moscova.”
Vassily A. Klimentov, pe Nonfiction.fr
„Lucrarea Imperiul în Oglindă este o tentativă curajoasă de analiză a două curente ideologice în două state care prin tradiţie nu sunt ostile ideii de imperiu. Viziunea mesianică asupra istoriei şi viitorului privind Statele Unite şi Rusia justifică în parte interesul autorilor pentru aceste două potenţiale imperii. Istoria naţională devine, din această perspectivă, piatra de temelie a construcţiei imperiale, iar interpretarea acesteia justifică şi întăreşte postulatul unui excepţionalism naţional. Statele Unite, apostolii autoproclamaţi ai valorilor democraţiei occidentale, şi Rusia, animată prin tradiţie de o misiune pe care ea o consideră culturală şi civilizatoare, sunt două state care încă mai prezervă această viziune profetică asupra propriei lor existenţe.”

Opinia cititorilor