TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Constituţia Statelor Unite ale Americii

Cătălin Avramescu
Colecții/Serii: Zeitgeist
„Excelent filozof al politicului, Cătălin Avramescu este un îndrăgostit de istorie în general, de cea americană în particular. Pentru el...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-50-2787-2
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

MAI MULTE DESPRE CARTE

„Excelent filozof al politicului, Cătălin Avramescu este un îndrăgostit de istorie în general, de cea americană în particular. Pentru el Constituţia americană nu este o succesiune de propoziţii abstracte, ci ţesutul însuşi al unei democraţii care nu conteneşte să ne uimească prin vitalitatea sa.“ (Vladimir TISMĂNEANU)

„Cititorul va găsi în paginile acestui volum o succintă introducere în arhitectura sistemului constituţional şi reprezentativ american şi va putea înţelege de ce patriotismul proverbial al americanilor este mai presus de toate unul constituţional.“ (Aurelian CRĂIUŢU, profesor, Universitatea Indiana – Bloomington)

„Cătălin Avramescu reuşeşte prin această monografie să se adreseze atât celor care sunt deja familiarizaţi cu regimul politic american şi au un interes strict profesional, cât şi publicului larg. Cartea este un instrument util de lucru şi din perspectiva traducerii Constituţiei SUA, o traducere care ţine cont, pentru prima oară în limba română, de anumite subtilităţi ale limbajului folosit de Părinţii Fondatori.“ (Radu CARP, profesor, Facultatea de Ştiinţe Politice, Universitatea din Bucureşti)

„Analiza Constituţiei americane dezvăluie o legătură uitată, aceea dintre filozofia politică şi constituţionalism. Subtilitatea interpretărilor îl reconfirmă pe Cătălin Avramescu drept unul dintre cei mai importanţi filozofi ai generaţiei sale.“ (Iulia MOTOC, judecător, Curtea Constituţională)

 Citeşte câteva pagini

Data apariției: 2010
Editura: Humanitas
Pagini: 288
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
filozofie, ştiinţe sociale & politică

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus