TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Capitalism şi democraţie. Principii, structuri, evoluţie

Alexandru Mamina
Volumul de faţă interpretează societatea şi tensiunile actuale prin prisma problemei reprezentativităţii şi a mecanismelor de funcţionare ale...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-537-165-1
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Capitalism şi democraţie. Principii, structuri, evoluţie

MAI MULTE DESPRE CARTE

Volumul de faţă interpretează societatea şi tensiunile actuale prin prisma problemei reprezentativităţii şi a mecanismelor de funcţionare ale sistemului. Tratează deci relaţia structurală a capitalismului cu democraţia, cu o privire particulară asupra transferului deciziei de la instituţiile naţionale rezultate din alegeri, către funcţionarii internaţionali. 

Abordează anumite aspecte ale mentalului contemporan, precum şi cadrul existenţei cotidiene – de la instituţiile civile şi învăţământ, până la sport şi sociabilitatea aferentă gastronomiei, îmbinând în acest fel perspectiva analitică macrosocială cu aceea microsocială, în încercarea de a conferi contextului general dimensiunea existenţei umane concrete.

Este o viziune care presupune metodic multiperspectivitatea, abordarea temei din unghiuri complementare, motiv pentru care semnatarii articolelor sunt specialişti din domenii diferite: istorie, filozofie şi ştiinţe politice, drept, şi sociologie. Miza volumului nu este persuasiunea în favoarea stângii sau a dreptei, ci explicarea pluralistă a sensului crizei actuale.

Coordonator: Alexandru Mamina
Data apariției: 2013
Pagini: 229
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
doctrine politice, guvernare, criză, stat, lume contemporană, instituții civile, instituții de învățământ

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus