TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Stoc furnizor
PREȚ: 25,08 lei
-7%26,97 lei
Disponibilitate: Stoc furnizor
Retur posibil: 365 zile
Data estimată de livrare: 02.10.2017
Comandă prin telefon sau email:
0740.317.617 carte@cartepedia.ro
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Comentariile Codului civil. Prescripţia extinctivă, decăderea şi calculul termenelor

Gabriela Cristina Frenţiu
Stoc furnizor
PREȚ: 25,08 lei
-7%26,97 lei
Disponibilitate: Stoc furnizor
Retur posibil: 365 zile
Data estimată de livrare: 02.10.2017
Comandă prin telefon sau email:
0740.317.617 carte@cartepedia.ro
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist
Colecții/Serii: Coduri şi legi comentate
Dupa publicarea unui prim comentariu, pe articole, al noului Cod civil, Editura Hamangiu inaugureaza o noua serie de comentarii, dedicate tuturor...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-522-785-9
Dimensiuni: 14,5x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Comentariile Codului civil. Prescripţia extinctivă, decăderea şi calculul termenelor

MAI MULTE DESPRE CARTE

Dupa publicarea unui prim comentariu, pe articole, al noului Cod civil, Editura Hamangiu inaugureaza o noua serie de comentarii, dedicate tuturor institutiilor din Codul civil. Seria va fi structurata in mai multe volume – cel putin 20, conform proiectului nostru initial – care vor varia ca intindere in functie de complexitatea materiei si de relevanta practica a problemelor analizate.

Sistematizarea pe institutii ofera fiecarei carti avantajul unei relative „independente” fata de celelalte volume din cadrul colectiei si lasa autorilor libertate pentru analiza mai ampla a subiectelor alese.

Linia comuna a intregii serii de comentarii o reprezinta, insa, abordarea practica a subiectelor; toate aceste lucrari sunt gandite spre a servi ca instrumente de lucru pentru judecatori, avocati, notari, consilieri juridici, registratori de carte funciara si celelalte categorii de practicieni ai dreptului.

Actuala reglementare a prescriptiei, desi pastreaza o mare parte a normelor cuprinse in Decretul nr. 167/1958, revine la conceptia initiala a Codului civil din 1864. Dispozitiile legale in vigoare au menirea de a oferi elemente noi, cum ar fi: recunoasterea legala a conventiilor privitoare la prescriptie; consacrarea regulii generale privind inceputul curgerii termenului de prescriptie raportat la momentul la care partea interesata a cunoscut sau trebuia obiectiv sa cunoasca nasterea dreptului la actiune; introducerea unor noi cazuri de suspendare sau intrerupere a cursului prescriptiei; reglementarea cu caracter general a termenelor de decadere etc.

Data apariției: iulie 2012
Editura: Hamangiu
Pagini: 240
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
drept civil, codul civil, comentarii, prescripţie extinctivă
Locuri în topurile Cartepedia
  • Gabriela Cristina Frenţiu - Autor
    Gabriela Cristina Frenţiu  A absolvit Facultatea de Drept a Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj Napoca; absolventa a masteratului „Cultura si civilizatie italiana” al Catedrei de Limbi si Literaturi Romanice, Facultatea de Litere, Universitatea „Babes-Bolyai” Cluj-Napoca in anul 1996. Doctor in drept din anul 2002. In prezent, este judecator la Tribunalul Bistrita-Nasaud, unde ocupa si functia de vicepresedinte; lector...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus