TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Stoc furnizor
PREȚ: 29,56 lei
-7%31,79 lei
Disponibilitate: Stoc furnizor
Retur posibil: 365 zile
Data estimată de livrare: 27.10.2017
Comandă prin telefon sau email:
0740.317.617 carte@cartepedia.ro
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Comentariile Codului civil. Liberalităţile. Testamentul. Rezerva succesorală

Gabriela Cristina Frenţiu
Stoc furnizor
PREȚ: 29,56 lei
-7%31,79 lei
Disponibilitate: Stoc furnizor
Retur posibil: 365 zile
Data estimată de livrare: 27.10.2017
Comandă prin telefon sau email:
0740.317.617 carte@cartepedia.ro
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist
Colecții/Serii: Coduri şi legi comentate
Dupa publicarea unui prim comentariu, pe articole, al noului Cod civil, Editura Hamangiu inaugureaza o noua serie de comentarii, dedicate tuturor...
Vezi mai multe detalii
Titluri conţinute:
Reducțiunea liberalităților excesive
ISBN: 978-606-522-920-4
Dimensiuni: 14,5x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Comentariile Codului civil. Liberalităţile. Testamentul. Rezerva succesorală

MAI MULTE DESPRE CARTE

Dupa publicarea unui prim comentariu, pe articole, al noului Cod civil, Editura Hamangiu inaugureaza o noua serie de comentarii, dedicate tuturor institutiilor din Codul civil. Seria va fi structurata in mai multe volume – cel putin 20, conform proiectului nostru initial – care vor varia ca intindere in functie de complexitatea materiei si de relevanta practica a problemelor analizate.
Sistematizarea pe institutii ofera fiecarei carti avantajul unei relative „independente” fata de celelalte volume din cadrul colectiei si lasa autorilor libertate pentru analiza mai ampla a subiectelor alese.
Linia comuna a intregii serii de comentarii o reprezinta, insa, abordarea practica a subiectelor; toate aceste lucrari sunt gandite spre a servi ca instrumente de lucru pentru judecatori, avocati, notari, consilieri juridici, registratori de carte funciara si celelalte categorii de practicieni ai dreptului.

Lucrarea ofera o analiza actuala a institutiei liberalitatilor, cu privire speciala asupra testamentului.
Abordarea teoretica, din perspectiva schimbarilor aduse prin intrarea in vigoare a noului Cod civil, este intarita de solutiile oferite de practica judiciara in materie, valabile si potrivit dispozitiilor actuale, si are in vedere aspecte referitoare la incapacitatile speciale in materia legatelor si la simulatie, institutia substitutiei fideicomisare, permisa de noua reglementare, diferitele tipuri de testamente, dispozitiile pe care le poate cuprinde un testament, conditiile de revocare a acestuia, proba testamentului si modalitatile sale de interpretare.
De asemenea, sunt examinate problemele executiunii testamentare, precum si cele privind materia rezervei succesorale si a cotitatii disponibile, punandu-se accent pe sanctiunea care intervine in cazul incalcarii rezervei succesorale, si anume reductiunea liberalitatilor excesive.

Data apariției: iunie 2013
Editura: Hamangiu
Pagini: 288
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
drept civil, codul civil, comentarii, liberalităţile, testament, rezervă succesorală
  • Gabriela Cristina Frenţiu - Autor
    Gabriela Cristina Frenţiu  A absolvit Facultatea de Drept a Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj Napoca; absolventa a masteratului „Cultura si civilizatie italiana” al Catedrei de Limbi si Literaturi Romanice, Facultatea de Litere, Universitatea „Babes-Bolyai” Cluj-Napoca in anul 1996. Doctor in drept din anul 2002. In prezent, este judecator la Tribunalul Bistrita-Nasaud, unde ocupa si functia de vicepresedinte; lector...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus