TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Recursul în procesul civil

Sebastian Spinei
Colecții/Serii: Studii şi monografii
Recursul civil este una din institutiile procedurale care, in dreptul nostru, au cunoscut frecvente transformari. Intre acestea, cele survenite...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-522-019-5
Dimensiuni: 14,5x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Recursul în procesul civil

MAI MULTE DESPRE CARTE

Recursul civil este una din institutiile procedurale care, in dreptul nostru, au cunoscut frecvente transformari. Intre acestea, cele survenite incepand cu anul 1993 au demonstrat ca legiuitorul nu a reusit in suficienta masura sa izoleze datele recursului, respectiv pe cele care ar putea stabili identitatea reala a acestei cai de atac. Lipsa unui model teoretic de referinta a condus la oscilatii si ezitari, dar mai mult, la edictarea unor solutii legale si jurisprudentiale arbitrare, eronate, deficitare sau contradictorii. Legiuitorul doreste, se pare, sa impuna actualului recurs caracterul de cale de control a legalitatii, din continutul careia este exclusa verificarea temeiniciei, caracter pe care il poseda recursul in casatie.

Lucrarea de fata isi propune sa contribuie la regasirea unor traditionale principii ale recursului si la identificarea unor solutii alternative in ceea ce priveste reglementarile din materia cailor de atac, a recursului in particular.

Autor: Sebastian Spinei
Data apariției: august 2008
Editura: Hamangiu
Pagini: 360
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
drept procesual civil, recursul

Opinia cititorilor